Schumachert lenyűgözte az új Ferrari teljesítménye - F1VILÁG.HU

Schumachert lenyűgözte az új Ferrari teljesítménye

HIRDETÉS

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher szerint egykori csapata, a Ferrari megfelelően felkészült a 2008-as bajnokságra, és minden esélye meglesz arra, hogy megnyerje a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher szerint egykori csapata, a Ferrari megfelelően felkészült a 2008-as bajnokságra, és minden esélye meglesz arra, hogy megnyerje a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

Mindezt azok után mondta, hogy hétfőn kipróbálhatta a Ferrari vadonatúj versenyautóját a szezon előtti utolsó tesztprogram nyitónapján Barcelonában, ahol tartani tudta a lépést a mezőny jelenlegi két leggyorsabb versenyzőjével, Hamiltonnal és Raikkönennel.

“Készen állunk, és felkészültünk a győzelemre” – ez volt a hétszeres világbajnok első mondata, mikor befejezte a körözést a katalán ringen.

Annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a résztvevőknek, ugyanis nyirkos, vizes pályán vette kezdetét a reggeli tréning, és csak délutánra szárad fel az aszfalt, Schumacher úgy érzi, hasznos volt a Ferrari számára a tegnapi nap.

“A reggeli tréning nem volt egyszerű, mert a múlt heti teszten a pályára lerakódott gumiréteg miatt nagyon csúszós volt a vizes aszfalt, azonban később minden rendben volt” – magyarázta Michael, aki szerint a Ferrari minden területen sokat fejlődött az elmúlt időben.

“Az előrelépés egyértelmű, mégpedig minden területen. Az új autó minden tekintetben jobb, mint az elődje. Azonban biztos vagyok benne, hogy hatalmas lesz a küzdelem az élen. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is kétesélyes lesz a világbajnokság. Viszont az még kérdéses, hogy a többiek, miként fognak teljesíteni, mert egyesek akár meglepetést is okozhatnak.”


Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint, melyik az a két csapat, amely az élen áll jelen pillanatban, Schumacher a következőket felelte: “A teszteredmények soha nem mutatják meg a valós erőviszonyokat, azonban egyértelmű számomra, hogy a Ferrari és a McLaren áll az élen. Viszont azt, hogy közülük melyik a gyorsabb az első körökben, és a hosszabb etapok alatt, nem lehet megmondani jelen pillanatban. A hétfői eredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.”

A német versenyző továbbá azt is elmondta, hogy bár az idei évben betiltott kipörgésgátló használata nélkül nehezebb az autót kordában tartani, úgy gondolja, hogy hamar hozzászoknak az új helyzethez a versenyzők, és nem okoz majd komolyabb problémát számukra az átállás.

“Nyilvánvalóan az elején mindenkinek furcsa volt a vezetést segítő elektronika nélkül dolgozni, de mostanra mindenki hozzászokott, talán azoknak más, akik most érkeztek a Forma-1-be. Óvatosnak kell lenned, különösen reggel volt nehéz dolgunk a csúszós aszfalton, hiszen nem nyomhattuk keményen a pedálokat, mert már nem dolgozott helyettünk az elektronika. Mostantól kezdve minden a versenyzőn múlik, okosan kell használni a lábunkat, kezünket, és a fejünket” – magyarázta a hétszeres bajnok, aki ismét hangsúlyozta, esze ágában sincs visszatérni a sportba.

“Ha nem csinálod túl gyakran, akkor nagyon élvezetes” – mondta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!