Sokat vár a silverstone-i hétvégétől a Williams - F1VILÁG.HU

Sokat vár a silverstone-i hétvégétől a Williams

HIRDETÉS

Bár Valenciában végül nem a várt eredményeket érte el a csapat, az autó tempóján felbuzdulva optimistán várja a bajnokság kilencedik versenyét, a Brit Nagydíjat a Williams alakulata.


Bár Valenciában végül nem a várt eredményeket érte el a csapat, az autó tempóján felbuzdulva optimistán várja a bajnokság kilencedik versenyét, a Brit Nagydíjat a Williams alakulata.

Mark Gillan főmérnök a csapat ál kiadott előzetesben elárulta, nagy reményekkel érkeznek meg Silverstone-ba, hiszen úgy érzik, jók lehetnek a legendás versenypályán.

„Miután erős teljesítményt nyújtottunk Valenciában, és kiábrándító véget ért a verseny, nagy reményekkel várjuk hazai versenyünket” – mondta Gillan.

„A Pirelli a lágy –és kemény keveréket bocsátja a csapatok rendelkezésére, tehát ugyanazokat a gumikat, melyekkel Barcelonában versenyképesek voltunk.”

A szakember hozzátette, több újítást is pályára visznek majd hétvégén, melyektől további előrelépést várnak.

„Lesznek aerodinamikai fejlesztéseink Silverstone-ban, melyek ezen a pályán elengedhetetlenek, hiszen nagyon fontos a megfelelő hatékonyság, különösen úgy, hogy ilyen szoros a mezőny. Nem valami ígéretes az időjárás-előrejelzés, mivel jó esély van az esőre, valamint az erős szélre a hétvége során, emiatt pedig igencsak eseménydús lehet az időmérős és a verseny.”

A csapat venezuelai pilótája, Pastor Maldonado elmondta, véleménye szerint jók lesznek az esélyeik Angliában.

„Úgy gondolom, a pálya fekszik majd az autónknak, mivel hasonlít a barcelonaira. A tempónk Valenciában igencsak ígéretes volt, ráadásul lesznek újításaink ezen a hétvégén, így bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel megörvendeztetni a szurkolókat” – mondta a Spanyol Nagydíj győztese.

Csapattársa, Bruno Senna hozzátette, a valenciai kiábrándító eredmény után szeretne visszavágni.

Hirdetés

„Ez az egyik kedvenc versenypályám, hiszen nagyon gyors és lendületes” – nyilatkozta a brazil.

„Ugyan nem értünk el olyan eredményt, mint amilyet szerettünk volna legutóbb, Valenciában, ám sikerült bebizonyítani, hogy az autónk versenyképes tud lenni, és lesznek fejlesztéseink is Silverstone-ban, tehát optimista vagyok az esélyeinket illetően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!