Sokat vár új padlólemezétől a Lotus

Vadonatúj padlólemezzel érkezik a hétvégi Szingapúri Nagydíjra a Team Lotus alakulata, melytől a csapat azt várja, segít megtartani a tizedik pozíciót a világbajnoki tabellán.


Vadonatúj padlólemezzel érkezik a hétvégi Szingapúri Nagydíjra a Team Lotus alakulata, melytől a csapat azt várja, segít megtartani a tizedik pozíciót a világbajnoki tabellán.

A hinghami gárda ugyan eddig még nem szerzett pontot 2011-ben, két tizenharmadik helyezésének köszönhetően a Virgin és a HRT csapata előtt tanyáznak a bajnoki táblázaton.

A Lotus természetesen mindent megtesz azért, hogy ez így maradjon az idény végéig, hiszen a kereskedelmi jogok szempontjából közel sem mindegy, hogy miképp zárják az esztendőt.

Mike Gascoyne technikai igazgató hétfőn úgy fogalmazott, bíznak abban, hogy a Szingapúrra tervezett komolyabb fejlesztési csomaggal újabb lépést tehetnek meg előre, és továbbra is közvetlen riválisaik előtt maradhatnak.

„Tulajdonképpen ugyanúgy állunk hozzá a szingapúri hétvégéhez, mint korábban a monacóihoz” – mondta a szakember.

„Maximális leszorítóerőt biztosító csomaggal érkezünk, lesz egy új padlólemezünk, diffúzorunk, nagyobb fékcsatornák, hogy megfelelő hűtést tudjunk biztosítani.”

„A szélcsatornában kapott számok ígéretesek a padlólemezre vonatkozóan, szóval majd kiderül, milyen értékeket kapunk a versenypályán.”

Nemcsak Gascoyne, a csapatot irányító Tony Fernandes is optimistán várja az éjszakai megmérettetést. Elmondása szerint nemcsak technikailag, de csapatként is sokat fejlődött az istálló.

„Rendkívül kellemes volt látni az elmúlt néhány versenyen, hogy komoly fejlődést értünk el úgy a garázsban, mint a bokszutca falánál: gyorsabb bokszkiállásokat teljesítünk, az egyes tréningek között gyorsabban és hatékonyabban dolgozunk az autókon, és megfelelő stratégiai döntéseket hozunk” – magyarázta Fernandes.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!