Friss hírek

Stroll győztessé tenné F1-es csapatát

Rengeteg potenciált lát a Racing Point F1-es csapatában az istálló új tulajdonosa, Lawrence Stroll.

Rengeteg potenciált lát a Racing Point F1-es csapatában az istálló új tulajdonosa, Lawrence Stroll.

A kanadai üzletember egy általa vezetett konzorcium révén tavaly év közben vásárolta fel a korábban Force India néven futó istállót.

Hirdetés
 

A csapat versenyzői 2019-ben Sergio Perez, illetve Stroll fia, Lance Stroll lesznek.

Lawrence Stroll a minap egy interjúban elárulta, a csapat rendkívüli teljesítménye győzte meg őt arról, hogy érdemes befektetni, hiszen jóval kevesebb pénzből gazdálkodtak eddig, mint a rivális alakulatok.

„Soha nem terveztem, hogy F1-es csapatot veszek” – mondta az üzletember a Formula1.com kérdésére.

„Az oka, hogy végül érdekelt engem és a befektetőkből álló konzorciumot, hogy ez egy fenomenálisan különleges csapat. 2016-ban és 2017-ben negyedikek lettek a bajnokságban, és tavaly szintén a negyedik helyen végeztek volna a tulajdonosváltás nélkül. És ebben a hihetetlenül versenyképes környezetben ez mindent arról a csoportról, akik ezen a különleges helyen dolgoznak.”

„Ezek a srácok kevesebbet költenek és jobban teljesítenek. Én üzleti lehetőségként tekintettem rá, ugyanakkor elegendő időt töltöttem el az F1-ben, hogy megértsem a vízióikat 2021-től, amikor is lesz egyfajta költségvetési plafont, és jobban elosztják majd a bevételeket a kisebb csapatok számára is.”

„Emiatt pedig értelmet nyer az egész egy olyan vállalat számára, mint ez, mivel ez a modell az, amely felé tartunk.”

Stroll azt mondja, szeretnének folyamatosan előrébb lépni a mezőnyben, a végső cél pedig az, hogy 2021-től, amikor változnak az F1 szabályai, a győzelmekért harcoljanak.

„Rövidtávon szeretnénk ott harcolni, ahol eddig. Középtávon a 3. helyért szeretnénk küzdeni a 4. helyett. Ami pedig a hosszútávú terveket illeti, amikor már változnak a szabályok, remélhetőleg mi leszünk az egyik legnagyszerűbb csapat a paddockban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!