Friss hírek

Támad a Red Bull: Felgyorsították az új autó fejlesztését

Felgyorsította idei autójának fejlesztését a Red Bull Forma-1-es csapata, így a hétvégi Ausztrál Nagydíjon már olyan újítások is felkerülnek a versenygépre, melyeket eredetileg csak Kínában vetett volna be a csapat.

Az energiaital-gyárosok idén váltottak Honda-motorokra, az előszezoni tesztek pedig ígéretesen alakultak számukra. A csapatnál állítják, a versenytempót tekintve már a Mercedes előtt járnak, ráadásul felgyorsították az idei autó fejlesztését is.

„Előrehoztunk olyan elemeket, melyeket csak a harmadik versenyre terveztünk – köszönhetően a Newey által támasztott nyomásnak, ezek már Melbourne-ben felkerülnek az autóra” – mondta Dr. Helmut Marko.

Hirdetés
 

A szakember rendkívül optimista az RB15-ös teljesítménye kapcsán, elmondása szerint ez a „legjobb” autó, amit a Red Bull valaha épített.

„Az optimizmusunk nem megalapozatlan. A versenytempót tekintve a Ferrari mögött vagyunk, viszont a Mercedes előtt. Az RB15-ös kétségkívül a legjobb és legdrágább autó a Red Bull Racing történetében, ha a hatékonyságot és az elemek tökéletességét említjük.”

„Ez azért volt lehetséges, mert minden munkavállalónk meg volt győződve arról, ismét jó úton járunk. Most újra esélyünk van arra, hogy saját erőből győzzünk.”

Marko korábban azt mondta, legalább öt versenyt meg akarnak nyerni idén, és reagált a kritikusok véleményére, akik a Honda teljesítményével kapcsolatban szkeptikusak.

„Rengeteg negatív véleményt hallottam, miszerint a Honda nem tudja megcsinálni. De soha nem voltak ilyen problémamentes tesztnapjaink. Ha több lóerőnk van idén, teljesen logikus, hogy várnunk kell az idei évet. Tavaly négy győzelmünk volt. Az öt diadal teljesen reális. Remélem, hogy több is lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Támad a Red Bull: Felgyorsították az új autó fejlesztését
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!