Távozik az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds - F1VILÁG.HU

Távozik az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerint távozik a Forma-1 technikai igazgatói posztjáról Pat Symonds.

Symonds a Toleman Forma-1-es csapatánál kezdett el tevékenykedni annak idején, majd 1990-ben komoly szerepet játszott a Benetton és Michael Schumacher sikereiben. Az enstone-i istállótól végül botrányos körülmények között távozott, miután kiderült, a Renault csapata szándékosan manipulálta a 2008-as Szingapúri Nagydíj eseményeit.

Symonds aztán a Virginnel tért vissza az F1-be, majd dolgozott a Williamsnél, 2017-ben pedig a Forma-1 technikai igazgatója lett, és kulcsszerepe volt a 2022-ben bevezetett technikai szabályok megalkotásában, mint ahogy a 2026-os előírások kialakításában is részt vállalt.

Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, ám a Motorsport értesülései szerint Symonds már jó ideje eldöntötte, távozik a Forma-1-ből, hétfőn pedig erről állítólag már tájékoztatták is kollégáit. Úgy tudni, mostantól már felmondási idejét tölti.

Azt nem tudni, mik a tervei a jövőre nézve, ám tekintve, hogy hamarosan 71 éves lesz, nem kizárt, hogy már inkább a pihenésre és a családra helyezi a fókuszt. Néhány éve egyébként már fontolgatta, hogy nyugdíjba megy, akkor azonban végül a folytatás mellett döntött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!