Friss hírek

Tovább folytatná a pontszerzést a Force India

Adrian Sutil, a Force India versenyzője úgy véli, autójuknak jobban fekszik majd a hétvégi Szingapúri Nagydíjnak otthont adó utcai versenypálya, mint a monzai aszfaltcsík.


Adrian Sutil, a Force India versenyzője úgy véli, autójuknak jobban fekszik majd a hétvégi Szingapúri Nagydíjnak otthont adó utcai versenypálya, mint a monzai aszfaltcsík.

A csapat jó sorozatot tudhat a háta mögött, hiszen Paul di Resta révén Németország, Magyarország és Belgium után Olaszországban is pontot szerezhetett.

Hirdetés
 

Sutil a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, bízik abban, hogy hétvégén még erősebbek lehetnek.

„Az alacsony leszorítóerőt generáló konfiguráció nem igazán feküdt nekünk Monzában, szóval Szingapúrban jobb helyzetben lehetünk” – mondta bizakodva Sutil, aki egy hidraulikai hiba miatt volt kénytelen feladni a legutóbbi futamot.

„Most épp ellenkező helyzetben vagyunk, mint korábban: sokkal versenyképesebbek vagyunk a leszorítóerőt igénylő pályákon, szóval elég erősek lehetünk. Azt hiszem, egy jó stratégiával bármi lehetséges.”

„Jó sorozatot tudhatunk magunk mögött, de azt hiszem, Monzában volt egy kis szerencsénk is, hiszen néhányan kiestek Paul [di Resta] elől. Megelőztük a Saubert a bajnokságban, ami jó, erre pedig építenünk kell, és muszáj egy kis levegőhöz jutnunk.”

Sutil csapattársa, di Resta hozzátette, kedveli az utcai pályákat, ám ezúttal nehéz helyzetbe kerülhetnek, hiszen az időjárás beleszólhat az erőviszonyok alakulásába.

„Egyértelműen élvezem a kihívást, és az utcai pályákhoz egy kicsit másképp is kell hozzáállni” – magyarázta az újonc.

„Minden arról szól, hogy a lehető legtöbb időt kell az autóban tölteni annak érdekében, hogy a határokat feszegethessük.”

„Emellett egyik szemünkkel az időjárásra is figyelnünk kell, mert egy kis vihar összekuszálhatja a dolgokat. Remélem, legalább addig száraz lesz az aszfalt, amíg megtanulom a pályát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!