Új csapatnév érkezhet a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Új csapatnév érkezhet a Forma-1-be

HIRDETÉS

A Team Lotus egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy Caterham névre váltson a következő idénytől a Forma-1-ben, miután a riválisok jelezték, nem állnak az útjukba.



Tony Fernandes, a csapat vezetője már korábban jelezte, hogy nevet akar váltani 2012-re, ám ehhez a rivális csapatok illetve a Forma-1 Bizottság jóváhagyása is szükséges.

A Team Lotus előbbi, a FOTA – melynek csak a HRT nem tagja – jóváhagyását megszerezte, így már csak a Forma-1 Bizottság áldására vár.

Az F1 Bizottság 26 tagból áll, aki között a csapatok képviselői, Bernie Ecclestone, Jean Todt, a versenyek promóterei, a motorszállítók és a szponzorok vannak. A 26 tagból 18-nak kell rábólintania a névváltásra.

Ez akár már a következő néhány hétben megtörténhet, és a Caterham név bekerülhet az F1-be, ami azért is lenne jó, mert valamelyest tisztázódhatna a jelenlegi anomália, miszerint két Lotus csapat is szerepel a nevezési listán.

Az FIA november végén véglegesíti a 2012-es nevezési listát, így a Team Lotus még időben van.

„Mindig is problémám volt azzal a kérdéssel, ’hogy valóban Team Lotus vagyok-e?’” – mondta Fernandes. „Mindig is azt mondtam, hogy az éra az övék, de új a tulajdonosi kör. Csak a rajongókon múlik, hogy szeretik-e avagy sem.”

„Persze üzlet is van mögötte. A név kötelez, és ki kell használod az abban lévő erőt. Azonban nem gondolom, hogy ez bárkinek is jó lenne, sem a Lotus Renault-nak, sem a Team Lotusnak.”

„Mindig is azt mondtam, hogy az autó bizniszben szeretnénk lenni, és ezt soha nem titkoltam. Aztán most itt van nekünk a Caterham.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!