Új csomaggal érkezik Montrealba a Lotus - F1VILÁG.HU

Új csomaggal érkezik Montrealba a Lotus

HIRDETÉS

Új fejlesztésekkel érkezik a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra a Lotus alakulata – árulta el a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.


Új fejlesztésekkel érkezik a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra a Lotus alakulata – árulta el a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

A gárda sokat fejlődött tavalyi debütálóévéhez képest, az idei szezonban már az időmérő edzés második szakaszába is beverekedték magukat, és emellett a T128-as versenygépek megbízhatósága is egyre jobb.

A csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne a Team Lotus hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, optimistán várják a montreali versenyhétvégét, hiszen úgy érzik, Kanadában is felvehetik a versenyt a középmezőny csapataival.

„Az egyes pályák között meglévő különbségek növelhetik, vagy csökkenthetik a távolságot az előttünk lévő csapatokkal szemben, egy dolog azonban világos: bejutottunk a Q2-be úgy, hogy az előttünk lévők is a maximumot hozták, és képesek vagyunk kört adni azoknak az autóknak, melyekkel tavaly versenyeztünk” – magyarázta Gascoyne, majd hozzátette, Kanadába egy új fejlesztési csomagot visznek majd pályára.

„Kanada újabb lehetőséget ad nekünk arra, hogy folytassuk a fejlődést, a montreali versenyre pedig egy új, alacsony leszorítóerejű csomaggal érkezünk, amely remek eredményeket produkált a szélcsatornában, ezért úgy gondolom, mindenképp folytatni fogjuk az előrelépést.”

A Lotus csapatfőnöke, Tony Fernandes hozzátette, miután autóik egyre megbízhatóbban futnak a versenyeken, lehetőségük van értékes adatokat gyűjteni, ami sokat segíthet a folyamatos fejlődésben.

„Monaco nem a legjobb hely volt arra, hogy szignifikáns előrelépéseket tegyünk az új csomaggal, de az, hogy jó megbízhatósággal rendelkeztünk a közelmúltban, lehetőséget biztosított számunkra arra, hogy sok adatot gyűjtsünk, ami segíteni fog nekünk abban, hogy Montrealban újabb jó eredményt érjünk el” – fogalmazott a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!