Friss hírek

Változhat az F1 első éjszakai versenyének menete

A Toro Rosso menedzsere, Massimo Rivola arra kérte az FIA illetékeseit, hogy gondolják át még egyszer a Forma-1 első éjszakai versenyének helyet adó Szingapúri Nagydíj menetrendjét, ugyanis attól tart, hogy a versenyzőknek nem lesz elég idejük a gyakorlásra.

A Toro Rosso menedzsere, Massimo Rivola arra kérte az FIA illetékeseit, hogy gondolják át még egyszer a Forma-1 első éjszakai versenyének helyet adó Szingapúri Nagydíj menetrendjét, ugyanis attól tart, hogy a versenyzőknek nem lesz elég idejük a gyakorlásra.

A Forma-1 történetének első éjszakai versenyére már nem kell sokat várni, ugyanis szeptemberben megrendezésre kerül az első Szingapúri Nagydíj, ahol kivilágított pályán körözhetnek majd a versenyzők.

Bár eddig mindenki elégedett volt a szervezők terveivel, a Scuderia Toro Rosso csapatmenedzsere, Massimo Rivola aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a versenyzők csak keveset készülhetnek a helyszínen az éjszakai futamra.

Mindezt azok után mondta, hogy a hónap elején ellátogatott a MotoGP első éjszakai versenyének helyet adó Katarba, ahol a versenyzők két teljes napot tesztelhettek a kivilágított pályán a futamot megelőző napokban.

Ezzel szemben a Forma-1-es versenyzőknek mindössze kilencven percük lesz arra, hogy alkalmazkodni tudjanak a körülményekhez, és megfelelően felkészüljenek a szombati esti időmérőre, és a vasárnapi versenyre.

Bár korábban felmerült az ötlet, hogy rendezzenek éjszakai tesztet a szezon közben, a csapatok azt egyöntetűen leszavazták a túlságosan magas költségek miatt.

Rivola azonban úgy gondolja, szükség van az éjszakai gyakorlásra, mert számos olyan probléma merülhet fel a tesztelés közben, amire még csak gondolni sem lehet elméletben. A Toro Rosso szakembere elárulta, beszélt már az ügyben az FIA versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

“Arra kértem, hogy ezt a témát is vitassák meg a Sport Munkacsoport (SWG) következő ülésén, és majd meglátjuk mi lesz” – mondta Rivola az Autosportnak. “Már az elején sem voltam nyugodt, de nem aggódtam túlságosan, azonban miután ellátogattam a MotoGP nyitófutamára Katarba, már nem vagyok teljesen biztos abban, hogy minden rendben lesz az első éjszakai versenyen a Forma-1-ben.”

“A versenyzők biztonsága miatt aggódom, mert számomra nem jelent különösebb problémát, hogy sötétben, éjszaka kell dolgoznom, ha az a feladatom. Óvatosan kell kezelnünk a helyzetet, nem szabad, hogy bármiféle probléma történjen.”

Rivola szerint – ahogy az a MotoGP szezonnyitóján is történt – az árnyékok, a visszatükröződések, és a vakuk okozhatják a legnagyobb problémát a versenyzők számára az éjszakai versenyen.

“Szívem szerint rendeznék éjszakai tesztet, bár ez kivitelezhetetlen a magas költségek miatt. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz az első éjszakai versenyen, azonban még számos olyan dolog van, amit meg kell beszélnünk” – folytatta.

“A legfontosabb az, hogy az összes edzés sötétben kerüljön megrendezésre, és ne legyen nappali tréning a hétvégén. Este hét óra magasságában megy le a nap Szingapúrban, és a jelenlegi tervek szerint az első edzés már hat órakor befejeződne, mielőtt még nyolckor megkezdődne a második.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!