Vasseur a Red Bullról: Egyértelmű csalás lenne, ha használták volna! - F1VILÁG.HU

Vasseur a Red Bullról: Egyértelmű csalás lenne, ha használták volna!

HIRDETÉS
Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke kijelentette, hogy „bízik” az FIA döntéseiben a Red Bull legújabb, vitatkozz eszközének felfedezése után — de hozzátette, hogyha az eszközt valóban használták, az „egyértelmű csalás” lenne.

Az Amerikai Nagydíj előtt a Red Bull elismerte, hogy az RB20-as autójukon egy olyan eszköz található, amely lehetővé tenné a hasmagasság állítását parc fermé-körülmények alatt, az időmérő és a verseny között. Ha azonban valóban élnének ezzel, az súlyos megsértése lenne a technikai szabályzatnak.

A Red Bull azonban hangsúlyozta, hogy az alkatrészt nem használták, és az autó teljes összeszerelése után hozzá sem lehet férni. Az FIA a pénteki szabadedzés után vizsgálatot végzett Austinban, és plombákkal látta el a szóban forgó alkatrészeket, miután ellenőrizték azokat.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója szerint a Red Bullnak további kérdésekre kellene válaszolnia az ügyben, míg a Ferrarit irányító Fred Vasseur elmondta, hogy bízik az FIA döntésében. Ha azonban az eszközt használták, az egyértelmű csalásnak minősülne.

„Ebben az ügyben bíznunk kell az FIA-ban” – mondta Vasseur a Sky Sports F1 televíziónak. „Nem szeretnék pletykákra alapozva nyilatkozni, és nem tudom, mi történt, mert nem vagyok a csapatnál, így nem tudom, használták-e az eszközt vagy sem.

„De ha használták, az egyértelműen csalás, ez nem egy szürke zóna. A szezon kezdete óta számos szürke zónás esetünk volt, de ha ez igaz, ez egyáltalán nem lenne szürke terület. De bíznunk kell az FIA-ban”.

Az FIA mindeközben a pénteki vizsgálatot követően arról adott tájékoztatást, információik alapján semmi jel nem utal arra, hogy a Red Bull csalt volna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vasseur a Red Bullról: Egyértelmű csalás lenne, ha használták volna!
Az austini sprintfutam rajtrácsa
Brown szerint szomorú, ahogy Marko Norrisról beszélt
Ekkor lesz az F1-es sprintfutam és időmérő Austinban!
Az RB vezérigazgatója szerint Ricciardo a menesztése ellenére boldog és elégedett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!