Vasseur: Nyerhet idén versenyeket a Ferrari - F1VILÁG.HU

Vasseur: Nyerhet idén versenyeket a Ferrari

HIRDETÉS
Fred Vasseur szerint szerezhet „néhány futamgyőzelmet” a Ferrari Forma-1-es csapata a 2023-as szezonban, ehhez azonban az szükséges, hogy képesek legyenek kihozni idei autójukból azt, ami benne van.

A maranellói gárda egykörös tempójával alapvetően nincsenek komoly problémák, a versenytempóval, illetve az SF-23-as következetességével annál inkább. A maranellói gárda egyelőre esélytelen a Red Bull legyőzésére, a csapatnál azonban természetesen kőkeményen dolgoznak azon, hogy beérjék az energiaital-gyárosokat. Fred Vasseur csapatfőnök a minap egy interjúban arról beszélt, szerinte képesek lesznek versenyt nyerni a szezon során, és mindent meg is tesznek azért, hogy fejlődjenek.

„Nyerhetünk néhány verseny idén” – mondta a Ferrari-főnök az olasz sajtónak nyilatkozva, majd beszélt arról is, folyamatosan igyekeznek javítani az SF-23-as kódjelű versenyautó teljesítményén.

„Keményen dolgozunk, leszegett fejjel kell folytatunk a munkát. Nagyszerű hétvégében reménykedünk. Lesznek fejlesztéseink, de ez nem jelenti azt, hogy változtatunk a filozófián. Azt gondolom, a teljesítmény tekintetében van terület a fejlődésre, de hiba volna teljesen megváltoztatni a koncepciót a szezon közepén.”

„Remélem, hogy megteszünk egy előrelépést Barcelonában, de persze nem ér itt véget az autónk fejlesztése.”

Vasseur beszélt arról is, az új fejlesztésekkel most főleg a felfüggesztés területére fókuszálnak.

„Remélem, hogy előre tudunk lépni egyet, és folyamatosan hozzuk majd a fejlesztéseket, melyek lehetővé teszik majd a versenyzőknek, hogy könnyebben feszegessék a határokat az autóval.”

Amikor arra kérték, hasonlítsa össze a Ferrari újításait a Mercedes monacói fejlesztéseivel, a francia szakember így felelt: „Mindenki a saját fejlesztéseire, a saját problémáira fókuszál, hiba lenne összehasonlítani azt, ahogy a csapatok hozzáállnak a fejlesztéseikhez. De azt gondolom, mindenki keményen nyomja.”

A Ferrari-főnök abban bízik, ha sikerül kihozniuk az autóból azt, ami benne van, akkor a győzelmekért harcolhatnak majd: „Amint ki tudjuk hozni azt a potenciált, ami megvan az autóban, az első sorból rajtolva képesek leszünk a győzelemért harcolni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vasseur: Nyerhet idén versenyeket a Ferrari
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!