Vergne: Semmi logika nincs a Red Bull döntésében - F1VILÁG.HU

Vergne: Semmi logika nincs a Red Bull döntésében

HIRDETÉS

Semmi logikát nem lát a Red Bull versenyzőkkel kapcsolatos döntéseiben a Toro Rosso csapatától nemrégiben menesztett Jean-Eric Vergne.


Semmi logikát nem lát a Red Bull versenyzőkkel kapcsolatos döntéseiben a Toro Rosso csapatától nemrégiben menesztett Jean-Eric Vergne.

A francia pilóta múlt héten tudta meg, 2015-ben már nem versenyezhet a faenzai istállónál – a Toro Rosso jövőre két újonccal, Max Verstappennel és Carlos Sainz Juniorral vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

Pedig sokáig úgy tűnt, Vergne kaphat egy esélyt a csapattól, miután kiderült, Sebastian Vettel a Ferrarinál folytatja pályafutását, helyét pedig Daniil Kvyat veszi át. A Red Bull azonban úgy döntött, mégsem neki, hanem a World Series by Renault sorozatban idén bajnoki címet nyerő Sainznak ad lehetőséget.

Vergne elárulta, megvolt az oka annak, hogy idén 12 alkalommal kikapott csapattársától, Kvyattól az időmérőkön, és szerinte az is beszédes, hogy 14 ponttal többet szerzett az újoncnál.

„Nincs értelme itt semminek” – fakadt ki Vergne, még mielőtt a Toro Rosso múlt héten hivatalosan bejelentette Sainz szerződtetését.

„Tavaly tudtam, miért nem én kaptam a Red Bull ülését, hanem Ricciardo, idén viszont azt hiszem, van némi politika is a dologban. Nem tudom.”

„A Red Bullnál mindig azt mondják, a pontok számítanak. Tudják, hogy 5 kg-mal nehezebb vagyok a csapattársamnál, szóval legalább 2 tizedmásodperc hátrányban vagyok, de ezeket persze senki sem tudta az időmérők vonatkozásában. Pontosan tudják, mennyi műszaki hibám volt, amik miatt nem tudtam pontokat szerezni.”

„Azt gondolom, nagyon erős idényt teljesítettem tavalyhoz képest, és igencsak balszerencsés voltam, hogy ennyi műszaki gondom akadt. Ezek nélkül sokkal több pontot gyűjtöttem volna.”

„Úgy hiszem, komoly előrelépést tettem tavaly óta, és sokkal jobbnak érzem magam versenyzőként. Nem bánok semmit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!