Verstappen: A rajt és a versenytempó segíthet nekünk - F1VILÁG.HU

Verstappen: A rajt és a versenytempó segíthet nekünk

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője elégedett az F1-es Spanyol Nagydíj időmérőjén megszerzett 2. hellyel, és habár csak 36 ezreddel maradt el a pole pozíciótól, egyáltalán nem bánkódik.
BARCELONA, SPAIN - MAY 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 08, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Ismét nagy csata zajlott a Mercedes és a Red Bull között: az időmérő edzésen Verstappen csupán 36 ezredmásodperccel maradt el Lewis Hamilton pole pozíciót érő köridejétől, emiatt azonban nem bosszankodik a holland. 

„A legjobb körömön nem sokat hibázhatok” – mondta Verstappen. „Az első időmérős szakaszban nem voltam elégedett az egyensúllyal, a Q2-ben sokkal jobban ment. Amikor komolyra fordultak a dolgok, volt két erős köröm. A második kísérlet nem volt annyira jó, mint az első, a szél felerősödött, és voltak széllökések. Az autóink különösen érzékenyek erre.”

A második rajthely egy jó kiindulóhelyzet, nagyon fontos számunkra a világbajnoki harcban. A Mercedes sarkában vagyok, ami jó dolog. Az autót a Q3-ban már jobb érzés volt vezetni, de egy kicsi hiányzott. Azért elégedett vagyok.”

A holland pilóta a rajtban és a Red Bull versenytempójában bízik, és reméli, hogy a vasárnapi versenyen csatázhatnak a Mercedesszel és Hamiltonnal a győzelemért. 

„Kereken 600 méterünk van az első kanyarig, ott vannak lehetőségek. De ehhez kell egy jó rajt, szóval meglátjuk. Csak annyit tudok mondani, hogy a hosszú etapjaink jól voltak, de versenytávon a Mercedesek is gyorsak. És mindenki tudja, hogy itt mennyire nehéz előzni. Csak közel kell maradnunk a Mercedeshez, aztán bízni a versenytempónkban.”

„Úgy gondolom, az autóink szemmagasságban vannak egymással, ami a tempót illeti, szóval a gumikezelés döntő lesz a versenyen. A hátsó gumik gyakran túlmelegednek itt, ezt kontrollálnunk kell majd. Ezért vagyunk óvatosak a felmelegítéssel az edzésen is – ha túltoljuk, akkor túlságosan degradálódni fognak a gyorskör végére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!