Verstappen a Red Bull és a Mercedes hálójában

Max Verstappent, aki szinte szó szerint berobbant a Forma-3-ba, ahol jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, a hírek szerint mind a Red Bull, mind a Mercedes Forma-1-es csapatának junior programja szívesen magáénak tudná a következő idénytől.


Max Verstappent, aki szinte szó szerint berobbant a Forma-3-ba, ahol jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, a hírek szerint mind a Red Bull, mind a Mercedes Forma-1-es csapatának junior programja szívesen magáénak tudná a következő idénytől.

Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen a téli időszak óta kapcsolatban áll a Mercedes motorsport igazgatójával, Toto Wolffal, míg Vermeulen, Verstappen és édesapja – az egykori F1-es versenyző, Jos – a múlt héten találkozott a Red Bull junior programját vezető Helmut Markóval a Red Bull Ringen megrendezésre került F3-as versenyen.

Az idősebbik Verstappen így fogalmazott az Autosport-nak: „Sok ember helyez nyomást ránk, azonban nem Max-ra, akit hagynunk kell koncentrálni a Forma-3-ra.”

„Azt egyelőre még én sem tudom, mi a helyes választás, de boldog vagyok, hogy ilyen helyzetben vagyok – Max nagyon sok embert lenyűgözött.”

Egyes pletykák szerint a Mercedes kapcsolat azt is jelentené, hogy Verstappennek még egy évet az F3-ban kellene maradnia, és át kellene igazolnia a Volkswagen erőforrást használó Van Amersfoort Racingtől a Mercedes egységekkel futó Prema Powerteam istállóhoz.

Ezek mellett a Fortec Motorsport, melynek Mercedeses kötődése van, állítólag a Formula Renault 3.5 sorozatba szeretné vinni a holland versenyzőt, míg ha a Red Bull mellett döntene, akkor a Carlin lehetne a megfelelő választás a GP2-ben, Formula Renault 3.5-ben vagy a GP3-ban.

Max még csak 16 éves, de édesapja attól sem riadna vissza, ha fia jövőre már az F1-ben versenyezne, jóllehet talán jobbnak tartaná, ha előbb megjárná a ranglétrát, és a kisebb szériákban szerezne tapasztalatot.

„A vonat csak egyszer jön” – mondta az idősebbik Verstappen. „Úgy gondolom, hogy jó lenne Max-nak, ha bedobnánk a mély vízbe, nagyon gyorsan tanul. A legfontosabb az, hogy jól fejlessze magát, és ne riadjon vissza. Nagyon érett, jól előz és irányítása alatt tartja a helyzeteket.”

„Nem akarok játékokba belemenni, mert ez a világ nagyon kicsi, és tudom, hogy még ők (Red Bull és Mercedes) is beszélnek egymással. Mindkét fél felé pozitív vagyok, de a legfontosabb, hogy mi a legjobb Max-nak. Sok az álmatlan éjszakám, mert félek attól, hogy rosszul döntök.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS