Verstappen arra számít, a Hungaroringen szenvedni fog majd - F1VILÁG.HU

Verstappen arra számít, a Hungaroringen szenvedni fog majd

HIRDETÉS
Nehéz hétvégére számít a Hungaroringen a Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland pilóta örül, hogy Franciaországban tovább tudta növelni előnyét, de pontosan tudja, sok van még hátra az idei bajnokságból.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 24: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 24, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Verstappen a 2. helyről kezdhette meg a vasárnapi Francia Nagydíjat, a futam első felében pedig nagy csatát vívott a pole-ból induló Charles Leclerc-rel. A Ferrari versenyzője viszont a 18. körben egy hiba következtében a gumifalnak csapódott és kiesett, Verstappen pedig végül sima győzelmet szerzett. A Red Bull versenyzője azt mondja, a vasárnapi futamon a jó gumikezelés kulcsfontosságú volt, ám úgy érzi, le tudta volna győzni Leclerc-t, ha a monacói versenyben marad.

„Amint Charles kicsúszott, tudtam, hogy minden a gumikezelésről fog szólni a végéig, mivel a kétkiállásos stratégia lassabb volt a bokszutca hossza miatt, amiért kár, máskülönben ugyanis egy kicsit több lehetőség kínálkozott volna a versenyzésre. De igen, folyamatosan növeltem az előnyömet, és persze tudtam, hogy jó autó van alattam, remek volt a tempónk. Szóval igen, minden a gumikezelésről szólt egészen a leintésig” – magyarázta a világbajnoki éllovas, majd arra a kérdésre, hogy a verseny első etapjában neki, avagy Leclerc-nek volt-e gyorsabb autója, a holland kifejtette: „Nos, ezt soha nem fogjuk tudni, hiszen nem tudunk autókat cserélni, de jónak tűnt a helyzet a részünkről!”

Verstappen azt mondja, a verseny első szakaszában is tartani tudta a lépést Leclerc-rel, ellentétben a bő két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjjal, ahol egyértelmű tempóelőnyben volt a Ferrari.

„Nagyon elégedett voltam, mert rögtön látni szerettem volna, hogy tudom-e követni őt, vagy sem Ausztriához képest, ahol fordítva volt a dolog, én voltam elöl, de nem nagyon tudtam tartani a lépést. Ezúttal viszont szerintem sokkal versenyképesebbek voltunk. Persze a végsebességünk nagyon előnyös volt, emiatt viszont nyilván a gyorsabb kanyarokban egy kicsit óvatosabbnak kellett lennünk. És igen, DRS-távolságon belül maradtam jó ideig, ám ezen a pályán hamar túlmelegszenek a gumik akkor is, ha az ember egyedül autózik. Szóval a bokszkiállásom közeledtével az abroncsaim már túl forrók voltak. Ezért is lépett el egy kicsit szerintem. De nem volt drasztikus. Szóval továbbra is bíztam abban, hogy jó kis csatát vívunk majd a másik keverékkel is.”

Fotó: Red Bull Racing

Verstappen hozzátette, azt gondolta, Leclerc egy kicsit gyorsabb lesz a futam elején.

„Azt gondoltam, gyorsabb lesz, igen. Azt hittem, nagyon nehéz lesz követni őt. De rögtön láttam, hogy az egyensúlyunk nem olyan rossz. Persze lehet, hogy ő is menedzselte az abroncsokat, de úgy tűnt, nagyon versenyképesek vagyunk.”

A Red Bull világbajnoki címvédője jelenleg 63 pontos előnyben van az összetettben Leclerc-rel szemben, ám pontosan tudja, sok van még hátra az idei bajnokságból.

„Természetesen nagyszerű előny ez. De sok minden történhet még. Én pedig szeretnék fókuszált maradni” – mondta. „Sok további jó eredményre lesz még szükség. És szükségünk lesz az egykörös tempóra is. És azt gondolom, a következő, budapesti versenyen egy kicsit jobban küszködünk majd, és szerintem a Ferrari nagyon-nagyon gyors lesz. De majd meglátjuk. Minden a pontszerzésről szól majd, minden egyes futamon pontot kell szereznünk, amikor nem a mi kedvünk szerint alakulnak a dolgok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!