Verstappen arra számít, a Hungaroringen szenvedni fog majd - F1VILÁG.HU

Verstappen arra számít, a Hungaroringen szenvedni fog majd

Nehéz hétvégére számít a Hungaroringen a Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland pilóta örül, hogy Franciaországban tovább tudta növelni előnyét, de pontosan tudja, sok van még hátra az idei bajnokságból.

Verstappen a 2. helyről kezdhette meg a vasárnapi Francia Nagydíjat, a futam első felében pedig nagy csatát vívott a pole-ból induló Charles Leclerc-rel. A Ferrari versenyzője viszont a 18. körben egy hiba következtében a gumifalnak csapódott és kiesett, Verstappen pedig végül sima győzelmet szerzett. A Red Bull versenyzője azt mondja, a vasárnapi futamon a jó gumikezelés kulcsfontosságú volt, ám úgy érzi, le tudta volna győzni Leclerc-t, ha a monacói versenyben marad.

„Amint Charles kicsúszott, tudtam, hogy minden a gumikezelésről fog szólni a végéig, mivel a kétkiállásos stratégia lassabb volt a bokszutca hossza miatt, amiért kár, máskülönben ugyanis egy kicsit több lehetőség kínálkozott volna a versenyzésre. De igen, folyamatosan növeltem az előnyömet, és persze tudtam, hogy jó autó van alattam, remek volt a tempónk. Szóval igen, minden a gumikezelésről szólt egészen a leintésig” – magyarázta a világbajnoki éllovas, majd arra a kérdésre, hogy a verseny első etapjában neki, avagy Leclerc-nek volt-e gyorsabb autója, a holland kifejtette: „Nos, ezt soha nem fogjuk tudni, hiszen nem tudunk autókat cserélni, de jónak tűnt a helyzet a részünkről!”

 

Verstappen azt mondja, a verseny első szakaszában is tartani tudta a lépést Leclerc-rel, ellentétben a bő két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjjal, ahol egyértelmű tempóelőnyben volt a Ferrari.

„Nagyon elégedett voltam, mert rögtön látni szerettem volna, hogy tudom-e követni őt, vagy sem Ausztriához képest, ahol fordítva volt a dolog, én voltam elöl, de nem nagyon tudtam tartani a lépést. Ezúttal viszont szerintem sokkal versenyképesebbek voltunk. Persze a végsebességünk nagyon előnyös volt, emiatt viszont nyilván a gyorsabb kanyarokban egy kicsit óvatosabbnak kellett lennünk. És igen, DRS-távolságon belül maradtam jó ideig, ám ezen a pályán hamar túlmelegszenek a gumik akkor is, ha az ember egyedül autózik. Szóval a bokszkiállásom közeledtével az abroncsaim már túl forrók voltak. Ezért is lépett el egy kicsit szerintem. De nem volt drasztikus. Szóval továbbra is bíztam abban, hogy jó kis csatát vívunk majd a másik keverékkel is.”

Fotó: Red Bull Racing

Verstappen hozzátette, azt gondolta, Leclerc egy kicsit gyorsabb lesz a futam elején.

„Azt gondoltam, gyorsabb lesz, igen. Azt hittem, nagyon nehéz lesz követni őt. De rögtön láttam, hogy az egyensúlyunk nem olyan rossz. Persze lehet, hogy ő is menedzselte az abroncsokat, de úgy tűnt, nagyon versenyképesek vagyunk.”

A Red Bull világbajnoki címvédője jelenleg 63 pontos előnyben van az összetettben Leclerc-rel szemben, ám pontosan tudja, sok van még hátra az idei bajnokságból.

„Természetesen nagyszerű előny ez. De sok minden történhet még. Én pedig szeretnék fókuszált maradni” – mondta. „Sok további jó eredményre lesz még szükség. És szükségünk lesz az egykörös tempóra is. És azt gondolom, a következő, budapesti versenyen egy kicsit jobban küszködünk majd, és szerintem a Ferrari nagyon-nagyon gyors lesz. De majd meglátjuk. Minden a pontszerzésről szól majd, minden egyes futamon pontot kell szereznünk, amikor nem a mi kedvünk szerint alakulnak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen arra számít, a Hungaroringen szenvedni fog majd
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!