Verstappen az F1Világnak: Én keményen, de fair módon versenyeztem Silverstone-ban! - F1VILÁG.HU

Verstappen az F1Világnak: Én keményen, de fair módon versenyeztem Silverstone-ban!

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen továbbra sem érzi úgy, hogy hibázott volna abban a balesetben, mely a Brit Nagydíj nyitókörében következett be közte és riválisa, Lewis Hamilton körött.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid before the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Christian Bruna - Pool/Getty Images)

A holland pilóta előnye 8 pontra csökkent az összetett pontversenyben azt követően, hogy Lewis Hamilton a silverstone-i futam nyitókörében nekiütközött. Verstappen a baleset következtében kiesett, Hamilton viszont 10 másodperces büntetése ellenére nyerni tudott.

A Red Bull csapata új bizonyítékokra hivatkozva az ügy felülvizsgálatát kérte: a csapat képviselőit csütörtök délután hallgatták meg az ügyben, az FIA azonban végül elutasította kérelmüket.

Verstappent a Hungaroringen kérdeztük arról, hogyan foglalná össze a Silverstone-ban történteket.

„Hogyan reflektálnék? Nyilván szerettem volna további pontokat szerezni” – mondta a bajnoki éllovas az F1Világ.hu-nak, majd kifejtette, továbbra is úgy gondolja, Hamilton hibázott a Brit Nagydíj nyitókörében. „Nyilván sajnálatos, ami az első körben történt. Továbbra is azt gondolom, hogy semmit sem tehettem. Keményen, de fair módon versenyeztem, és bőven hagytam helyet. Kiütöttek a versenyből, elég keményen a falnak csapódtam, ami természetesen soha nem jó. Nyilván nagy kár azért, hogy nem szerezhettem pontokat.”

Verstappen kérdésünkre hozzátette, azt reméli, a hétvégi Magyar Nagydíjon javítani tud majd.

„Szerintem jó hétvége vár ránk, mert az autónk eddig minden pályán versenyképes volt. Szóval arra számítok, hogy itt, a Hungaroringen is ugyanígy lesz. Jó meleg lesz, ami szintén kihívást jelent, hiszen ez a pálya fizikailag az egyik legmegterhelőbb a versenynaptárban. Szóval várom már!”

A Red Bull versenyzője tavaly a 7. helyről rajtolva 2. lett a Magyar Nagydíjon, ám nem sokon múlt, hogy el sem tudjon rajtolni a Hungaroringen: a rajtrácsra kivezető körén megcsúszott a vizes pályán és a gumifalnak csapódott, az istálló szerelői pedig már-már emberfeletti teljesítményt nyújtva megjavították versenygépét a rajtig.

„Szerencsére végül jól alakult!” – mondta a holland versenyző, amikor erről kérdeztük csütörtökön. „Akkor persze nem volt egy kellemes pillanat, de a csapat lenyűgöző munkát végzett, megjavította az autót a rajtrácson. Kétlem, hogy van még egy olyan csapat, mely képes lett volna erre. Nyilván nagyon hálás voltam a srácoknak, de persze megpróbáljuk idén nem megismételni ezt a malőrt!”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég azt mondta, a silverstone-i ütközés következtében mintegy 550 millió forintnak megfelelő károk keletkeztek Verstappen autójában

Hirdetés

Amikor a holland pilótát arról kérdeztük, tart-e attól, hogy ez problémákat okoz majd a szezon második felében a költségplafon miatt, így felelt: „Hogy őszinte legyek, nem tudom. Jelenleg ezt nehéz megmondani. Persze remélem, hogy nem, de az nyilvánvaló, hogy rengeteg kár keletkezett.”

Az F1Világ.hu a hétvégén ott lesz a Hungaroringen: kövesd velünk a Forma-1-es Magyar Nagydíj legfontosabb eseményeit! Lépj be az F1Világ Paddockba, és ne maradj le semmiről!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!