Verstappen: Első hely Bahreinben, de nem ennek örül igazán - F1VILÁG.HU

Verstappen: Első hely Bahreinben, de nem ennek örül igazán

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője elégedetten zárta az első 2021-es bahreini tesztnapot: a holland pilóta az első helyen végzett, de nem ez az, ami boldoggá teszi őt.

Verstappen összesen 139 kört tett meg az RB16B versenyautóval, a legjobb ideje 1:30.674 volt, amellyel az élen is zárt az első tesztnapon.

Extrém poros körülményekkel kellett megbirkóznia a mezőnynek, a homokvihar ugyanis délután elérte a versenypályát, Verstappent azonban ez nem zavarta: a nehéz körülmények között is ő tette meg a legtöbb kört. 

 

„Nagyon pozitív napunk volt, sok kört sikerült megtennünk, még úgy is, hogy a körülmények nehezek voltak” – mondta a holland. „Nagyon meleg volt, erős széllel, és tudjuk, hogy itt mindig nagy a tapadás – nagyon örülök annak, ahogy alakultak a dolgok.”

„Ennyi kört tűztünk ki célul, és ha egy teljes programot így tudunk befejezni, akkor a csapat is örülhet az információknak, amiket gyűjtöttünk.” 

Verstappen hozzátette, a köridőket még sokáig nem kell figyelni, a csapatok ugyanis csak a Bahreini Nagydíj időmérőjén fogják megmutatni, valójában mire képesek – szerinte sokkal fontosabb, hogy kényelmesen érezte magát az autóban, és nem volt problémájuk az első tesztnapon. 

„Még nem kell beszélnünk a tempóról, ez addig nem téma, amíg nem jutunk el a Q3-ig a versenyhétvégén – csak akkor fogjuk látni az autók valódi tempóját. A legfőbb dolog, hogy jó érzés az autót vezetni, szóval ez egy pozitív kezdet” – mondta. 

A Red Bull autóját a szombati tesztnapon Sergio Perez, az istálló újdonsült versenyzője terelgetheti majd. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!