Friss hírek

Verstappen: Első hely Bahreinben, de nem ennek örül igazán

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202103121083 // Usage for editorial use only //
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője elégedetten zárta az első 2021-es bahreini tesztnapot: a holland pilóta az első helyen végzett, de nem ez az, ami boldoggá teszi őt.

Verstappen összesen 139 kört tett meg az RB16B versenyautóval, a legjobb ideje 1:30.674 volt, amellyel az élen is zárt az első tesztnapon.

Extrém poros körülményekkel kellett megbirkóznia a mezőnynek, a homokvihar ugyanis délután elérte a versenypályát, Verstappent azonban ez nem zavarta: a nehéz körülmények között is ő tette meg a legtöbb kört. 

„Nagyon pozitív napunk volt, sok kört sikerült megtennünk, még úgy is, hogy a körülmények nehezek voltak” – mondta a holland. „Nagyon meleg volt, erős széllel, és tudjuk, hogy itt mindig nagy a tapadás – nagyon örülök annak, ahogy alakultak a dolgok.”

„Ennyi kört tűztünk ki célul, és ha egy teljes programot így tudunk befejezni, akkor a csapat is örülhet az információknak, amiket gyűjtöttünk.” 

Verstappen hozzátette, a köridőket még sokáig nem kell figyelni, a csapatok ugyanis csak a Bahreini Nagydíj időmérőjén fogják megmutatni, valójában mire képesek – szerinte sokkal fontosabb, hogy kényelmesen érezte magát az autóban, és nem volt problémájuk az első tesztnapon. 

„Még nem kell beszélnünk a tempóról, ez addig nem téma, amíg nem jutunk el a Q3-ig a versenyhétvégén – csak akkor fogjuk látni az autók valódi tempóját. A legfőbb dolog, hogy jó érzés az autót vezetni, szóval ez egy pozitív kezdet” – mondta. 

A Red Bull autóját a szombati tesztnapon Sergio Perez, az istálló újdonsült versenyzője terelgetheti majd. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!