Verstappen: Erre nem számítottam - F1VILÁG.HU

Verstappen: Erre nem számítottam

HIRDETÉS
Max Verstappen az utolsó helyről rajtolva végül a második pozícióban ért célba a Forma-1-es Orosz Nagydíj versenyén – erre még a holland pilóta sem számított.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen motorcsere miatt a mezőny végéről volt kénytelen megkezdeni az Orosz Nagydíjat, és ugyan a Red Bull versenytempójának köszönhetően sikerült a pontszerző helyek közé felzárkóznia, a futam végi eső hozta meg a dobogót számára.

„Elég nehéz volt meghozni a döntést, hogy az interekre váltsunk, de jól választottunk, hogy mikor jöjjünk ki. Ha egy körrel korábban jövünk, akkor az utolsó szektorban tönkretettük volna az intereket” – nyilatkozta a holland a futamot követően.

„Természetesen az utolsó helyről a második pozíció nagyon-nagyon jó eredmény.”

„A verseny maga nem volt igazán könnyű, mert nehéz volt előzni, és amikor beragadsz valaki mögé, akkor könnyen tönkremennek a gumik. Szerencsére az eső segített nekünk.

Verstappen így csupán egy hellyel végzett Lewis Hamilton mögött, aki megnyerte a versenyt, és átvette a hollandtól az első helyet a világbajnoki pontversenyben.

„A büntetéssel együtt az, hogy csak egy hellyel végeztünk hátrébb, nem rossz. Amikor felébredtem ma reggel, nem erre az eredményre számítottam” – folytatta a Red Bull pilótája.

„Hátulról indulva sok minden történik az első körben, és az első etapban sok autó harcol egymással. Meg kell úszni mindent és úgy gondolom, ez elég jól sikerült, aztán kulcsfontosságú volt a döntés, hogy az interekre váltsunk – ez kifizetődött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!