Friss hírek

Verstappen: Ez volt a maximum, egész hétvégén le voltunk maradva

Elégedett a vasárnapi Török Nagydíjon megszerzett 2. helyével Max Verstappen, azt azonban elismeri, jobban örült volna, ha ezen a hétvégén egy kicsit jobb tempóval tudnak előrukkolni.

Az energiaital-gyárosok számára nehezen indult az isztambuli hétvége, Verstappen ugyanis sokat küszködött az autóval pénteken. Végül Valtteri Bottas mellől, a 2. helyről rajtolhatott a versenyen, amit végül ugyanebben a pozícióban fejezett be.

A holland pilóta szerint sikerült a maximumot kihozniuk a Török Nagydíjból.

„Alapvetően tisztességes versenyt futottunk” – mondta a világbajnoki éllovas a versenyt követően.

„Azt gondolom, sikerült maximalizálnunk az eredményt. Valtteri egy kicsit gyorsabb volt, de természetesen egész hétvégén egy kicsit le voltunk maradva a Mercedestől. Ez a verseny arról szólt, hogy bizonyos számú körig menedzseljük a gumikat, majd, miután kiálltunk, eljussunk a célig.”

„Nem volt túl élvezetes vezetni, hiszen az ember természetesen mindig egy kicsit jobban akarja nyomni, de nagyon jó eredmény a csapat számára az, hogy a 2. és 3. helyeken végeztünk.”

Mivel bajnoki riválisa, Lewis Hamilton csak az 5. helyen ért célba, Verstappen újra átvette a vezetést az összetettben, előnye 6 pont a címvédővel szemben.

„Jobb lett volna, ha egy kicsit erősebb tempót tudunk kihozni az autóból, akkor könnyebb dolgunk lett volna. De harcban vagyunk, és tovább fogunk küzdeni. A következő versenyeken majd meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!