Verstappen: Meg kell szereznünk a Bakuban elvesztett 25 pontot - F1VILÁG.HU

Verstappen: Meg kell szereznünk a Bakuban elvesztett 25 pontot

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője egyelőre óvatosan nyilatkozott a vasárnapi versennyel kapcsolatban, de céljukat egyértelműen megfogalmazta: meg kell szerezniük a Bakuban elveszített 25 pontot.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 19: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing stops in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Nicolas Tucat - Pool/Getty Images)

Verstappen a második és a harmadik szabadedzés után az időmérő edzést is megnyerte, ezzel idei 2. pole pozícióját szerezte meg. A holland 2,5 tizedmásodperccel előzte meg a címvédő Lewis Hamiltont és a Mercedest. 

„Eddig ez egy pozitív hétvége volt egy olyan pályán, amely eddig nem volt a legjobb számunkra, de tudtam, hogy jobb lesz, mint utoljára, két éve” – mondta a Red Bull versenyzője a kvalifikációt követően. 

Verstappen az esélyekkel kapcsolatban csak annyit mondott, a szabadedzések alapján versenytempójuk ígéretesnek tűnik, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a Mercedesek előtt maradjanak a futamon is. 

„Ma még nem szereztünk pontokat, de nagyszerű napunk volt, ám holnap be kell fejeznünk a munkát és 25 pontot kell szereznünk, amit Bakuban a gumiprobléma miatt elveszítettünk” – mondta a Red Bull-pilóta.

„Az autó a második szabadedzésen, versenytempónál rendben volt, szóval várom már a futamot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!