IMOLAGP

Verstappen: Minden nap fejlődünk

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing speaks with race engineer Gianpiero Lambiase in the garage during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2369XNY112111 // Usage for editorial use only //
Max Verstappen 31 kör megtétele után 1:17.738-as köridővel a 6. helyen zárta a barcelonai F1-es tesztnapot, miután délelőtt piros zászlót is kellett lengetni miatta.

Erős szélben zajlott a barcelonai teszt második napja: a körülmények nem igazán kedveztek a versenyzőknek, azonban ez mindenkire ugyanolyan hatással volt, egyik csapatot sem hátráltatta jobban, mint a másikat.

Verstappen és Albon összesen 92 kört tett meg az RB16-os versenygéppel – a csapat csütörtökön a rövid etapokra és természetesen az adatgyűjtésre fókuszált

A körözést délelőtt Verstappen kezdte, majd délután adta át a volánt csapattársának, Albonnak. 

 „Kár az időjárás miatt, mert így nem tudtunk annyit menni, amennyit szerettünk volna, de összességében pozitív nap volt. Az aero-ráccsal is köröztünk, összegyűjtöttünk minden lehetséges adatot, és minden jól ment” – mondta Verstappen. 

Napról napra fejlődünk, tanulunk, és pontosan ez az, amit a teszttől vársz. Nem volt célunk, hogy annyi kört megtegyünk, mint múlt héten. Szerintem a hosszú etapokat már teljesítettük, és most arról van szó, hogy megvizsgáljuk a különböző dolgokat és próbálkozzunk.”

„Ez mind időbe telik, és az eredmény az, hogy kevesebb kört teszünk meg, de úgy gondolom, hogy mindent kipróbáltunk, amit akartunk ma” – folytatta a holland.

Verstappen a barcelonai pálya 5-ös kanyarjában csúszott a kavicságyba, az eset miatt a piros zászló is előkerült. 

„A reggeli kicsúszással kapcsolatban: visszanéztem a felvételeket, megcsíptem egy nedves részt, amit nem láttam, de igen, azt hiszem, túl sokat akartam a bejáratnál” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!