Friss hírek

Verstappen: Minden nap fejlődünk

Max Verstappen 31 kör megtétele után 1:17.738-as köridővel a 6. helyen zárta a barcelonai F1-es tesztnapot, miután délelőtt piros zászlót is kellett lengetni miatta.

Erős szélben zajlott a barcelonai teszt második napja: a körülmények nem igazán kedveztek a versenyzőknek, azonban ez mindenkire ugyanolyan hatással volt, egyik csapatot sem hátráltatta jobban, mint a másikat.

Verstappen és Albon összesen 92 kört tett meg az RB16-os versenygéppel – a csapat csütörtökön a rövid etapokra és természetesen az adatgyűjtésre fókuszált

Hirdetés
 

A körözést délelőtt Verstappen kezdte, majd délután adta át a volánt csapattársának, Albonnak. 

 „Kár az időjárás miatt, mert így nem tudtunk annyit menni, amennyit szerettünk volna, de összességében pozitív nap volt. Az aero-ráccsal is köröztünk, összegyűjtöttünk minden lehetséges adatot, és minden jól ment” – mondta Verstappen. 

Napról napra fejlődünk, tanulunk, és pontosan ez az, amit a teszttől vársz. Nem volt célunk, hogy annyi kört megtegyünk, mint múlt héten. Szerintem a hosszú etapokat már teljesítettük, és most arról van szó, hogy megvizsgáljuk a különböző dolgokat és próbálkozzunk.”

„Ez mind időbe telik, és az eredmény az, hogy kevesebb kört teszünk meg, de úgy gondolom, hogy mindent kipróbáltunk, amit akartunk ma” – folytatta a holland.

Verstappen a barcelonai pálya 5-ös kanyarjában csúszott a kavicságyba, az eset miatt a piros zászló is előkerült. 

„A reggeli kicsúszással kapcsolatban: visszanéztem a felvételeket, megcsíptem egy nedves részt, amit nem láttam, de igen, azt hiszem, túl sokat akartam a bejáratnál” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Minden nap fejlődünk
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon
Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött
Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!