Verstappen: Néha utálom ezt a sportot - F1VILÁG.HU

Verstappen: Néha utálom ezt a sportot

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője növelni szerette volna előnyét a pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben, azonban ez nem sikerült számára, miután 5 körrel az F1-es Azeri Nagydíj vége előtt defektet kapott és falnak csapódott.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen vezette az Azeri Nagydíjat, és úgy tűnt, sima lesz az út a győzelemig, amikor bal hátsó abroncsa felrobbant és a falnak csapta a Red Bullt. Úgy tűnt, ezzel Hamilton újra átveheti a vezetést a bajnokságban, azonban a piros zászlót követő új rajtnál a brit hibázott és visszacsúszott a mezőny végére. 

„Először is frusztráló és nagyon csalódott vagyok, hogy ilyen kevéssel a vége előtt fel kellett adnunk a versenyt, miután felrobbant a gumi” – nyilatkozta Verstappen a balesetet követően. „Nagy kár, néha utáljuk ezt a sportot néhány óráig, aztán újra minden rendben van.”

„Őszintén szólva addig a pontig az autó fantasztikus volt, kontrollálni tudtam a versenyt, könnyű győzelem lehetett volna, de nincs semmire garancia ebben a sportban. Sajnálom, hogy elszalasztottuk a lehetőséget, hogy növeljük az előnyünket, mert tudjuk, hogy az átlagos pályákon a Mercedes nagyon erős.”

„Kicsit szerencsések voltunk, hogy Lewis elment egyenesen az első kanyarban, szóval még vezetjük a bajnokságot, de természetesen nem így akarom, meg akartam nyerni ezt a versenyt, és úgy szerettem volna növelni az előnyömet.” 

„Jó lett volna a csapat számára, de Checo megnyerte a versenyt végül, és természetesen nagyon örülök neki. Normális esetben kettős győzelemnek kellett volna lennie, de jó volt látni, hogy megnyerte a futamot, mert egy remek csapattárs és remek napja volt. Mindent megtett, amit kellett, szóval jó volt látni.”

Verstappen hozzátette, azért vannak pozitívumok is, amiket magukkal visznek a bakui versenyről. 

„A mai nap nagyon pozitív volt, a legfőbb dolog, hogy láthattuk, hogy jó a tempónk, tudtuk kezelni a gumikat, közel maradtunk Lewishoz és megelőztük Charles-t, még akkor is, ha ő szenvedett a gumikkal.”

A holland pilóta hozzátette, a stratégia is fontos szerepet játszott abban, hogy átvették a vezetést a Mercedestől a versenyen. 

„Amint kiment a bokszba, tudtam, hogy nyomnom kell, és az a kör jól sikerült” – mondta a Red Bull versenyzője. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!