Friss hírek

Verstappen: Néha utálom ezt a sportot

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője növelni szerette volna előnyét a pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben, azonban ez nem sikerült számára, miután 5 körrel az F1-es Azeri Nagydíj vége előtt defektet kapott és falnak csapódott.

Verstappen vezette az Azeri Nagydíjat, és úgy tűnt, sima lesz az út a győzelemig, amikor bal hátsó abroncsa felrobbant és a falnak csapta a Red Bullt. Úgy tűnt, ezzel Hamilton újra átveheti a vezetést a bajnokságban, azonban a piros zászlót követő új rajtnál a brit hibázott és visszacsúszott a mezőny végére. 

„Először is frusztráló és nagyon csalódott vagyok, hogy ilyen kevéssel a vége előtt fel kellett adnunk a versenyt, miután felrobbant a gumi” – nyilatkozta Verstappen a balesetet követően. „Nagy kár, néha utáljuk ezt a sportot néhány óráig, aztán újra minden rendben van.”

Hirdetés
 

„Őszintén szólva addig a pontig az autó fantasztikus volt, kontrollálni tudtam a versenyt, könnyű győzelem lehetett volna, de nincs semmire garancia ebben a sportban. Sajnálom, hogy elszalasztottuk a lehetőséget, hogy növeljük az előnyünket, mert tudjuk, hogy az átlagos pályákon a Mercedes nagyon erős.”

„Kicsit szerencsések voltunk, hogy Lewis elment egyenesen az első kanyarban, szóval még vezetjük a bajnokságot, de természetesen nem így akarom, meg akartam nyerni ezt a versenyt, és úgy szerettem volna növelni az előnyömet.” 

„Jó lett volna a csapat számára, de Checo megnyerte a versenyt végül, és természetesen nagyon örülök neki. Normális esetben kettős győzelemnek kellett volna lennie, de jó volt látni, hogy megnyerte a futamot, mert egy remek csapattárs és remek napja volt. Mindent megtett, amit kellett, szóval jó volt látni.”

Verstappen hozzátette, azért vannak pozitívumok is, amiket magukkal visznek a bakui versenyről. 

„A mai nap nagyon pozitív volt, a legfőbb dolog, hogy láthattuk, hogy jó a tempónk, tudtuk kezelni a gumikat, közel maradtunk Lewishoz és megelőztük Charles-t, még akkor is, ha ő szenvedett a gumikkal.”

A holland pilóta hozzátette, a stratégia is fontos szerepet játszott abban, hogy átvették a vezetést a Mercedestől a versenyen. 

„Amint kiment a bokszba, tudtam, hogy nyomnom kell, és az a kör jól sikerült” – mondta a Red Bull versenyzője. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Néha utálom ezt a sportot
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!
Alonso: Amit Verstappen tud, azt nem lehet tanítani!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!