Friss hírek

Verstappen: Nem is gondoltam a futamgyőzelemre

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nagyon elégedett az Orosz Nagydíjon megszerzett 2. helyével, hiszen tudja, „önerőből” nagyon nehezen tudnák legyőzni a Mercedest.

Lewis Hamilton ugyan a pole pozícióból vágott neki az Orosz Nagydíjnak, a futam előtti szabálytalan rajtpróbái miatt 10 mp-es időbüntetéssel sújtották, így a 3. hellyel kellett beérnie. 

Verstappen már az időmérőt követően is boldog volt, hiszen sikerült Valtteri Bottas előtt a 2. helyet megszereznie – a futamon is a két Mercedes között végzett, azonban ők ezúttal fordított sorrendben álltak. 

A rajt nem sikerült jól a holland számára, és elmondta, a futam elején is küszködött, azonban összességében nagyon elégedett a 2. hellyel. 

„Az első etap egy kicsit nehezebb volt, egy kicsit küszködtünk az autó egyensúlyával, szóval 

nem igazán tudtam tartani a tempót a Mercedesekkel. Aztán a kiállásokat követően a kemény keverékekkel már versenyképesebbek voltunk, de túl sajnos túl sokat veszítettünk Valtteirhez képest.”

„Összességében tudjuk, hogy nem vagyunk olyan gyorsak, hogy a második helyen legyünk, szóval ez egy remek eredmény számunkra.”

Verstappen elmondta, a futam elején sem gondolták, hogy megnyerhetik a versenyt, ugyanis már akkor küszködtek az egyensúllyal. 

„Nem” – válaszolt a holland a kérdésre, gondoltak-e a futamgyőzelemre. „A verseny első felében küszködtünk az autóval, szóval megpróbáltam nem túl sokat veszíteni, de ez a futam elején elég nehéz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!