Verstappent baleset okozása miatt vizsgálta az FIA - F1VILÁG.HU

Verstappent baleset okozása miatt vizsgálta az FIA

HIRDETÉS
A Lewis Hamiltonnal való ütközése miatt vizsgálatra hívta be Max Verstappent az FIA a Forma-1-es Magyar Nagydíj leintését követően.

Büntetés nélkül zárult az F1-es Magyar Nagydíj egyetlen utólagos vizsgálata, ami a Hamilton és Verstappen között a 63. körben történt incidens miatt indított a Nemzetközi Automobil Szövetség. A holland címvédő a harmadik helyért támadta az előtte haladó ellenfelét, akit az egyes kanyar féktávjánál ért utol. Verstappen belülről próbált elmenni Hamilton mellett, de a kanyart elfékezve megpattant a Mercedes jobb első kerekén, és a bukótérbe csúszott.

A két pilóta eltérően értékelte a szituációt. Hamilton szerint az eset versenybaleset volt, Verstappen viszont azzal érvelt, hogy azért fékezte el a kanyart, mert Hamilton féktáv alatt mozdult meg, és hasonlók miatt az ő nyakába „sok szar zúdult az Osztrák Nagydíjon“. A felügyelők szerint Hamilton valóban tehetett volna többet a baleset elkerülése érdekében, de ezt önmagában nem tartották eléggé fajsúlyosnak.

Verstappen kapcsán kihangsúlyozták, hogy a DRS-nek köszönhetően a szokásosnál nagyobb tempóval érkezett meg az egyes kanyarba, a fékezést azonban ugyanott kezdte meg, mint korábban. Ezt követően az első kerekeit állóra fékezve elhagyta az előzésre alkalmas ívet, és ezt követően ütközött a Mercedesnek.

Mivel a baleset egyik pilóta számlájára sem írható igazán, így az eset vizsgálatát büntetés kiosztása nélkül lezárták. Lewis Hamilton tehát a harmadik, Max Verstappen pedig az ötödik lett a Magyar Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!