Verstappent meglephette Perez remek tempója - F1VILÁG.HU

Verstappent meglephette Perez remek tempója

HIRDETÉS
Martin Brundle, a Sky Sports F1 televízió szakkommentátora szerint Max Verstappenék meglepődhettek azon, hogy a Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez tartani tudta a világbajnoki címvédő tempóját a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing and Second placed Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing attend the press conference after the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Perez a pole pozícióból rajtolva győzött Dzsiddában, miközben Verstappen a 15. helyről indulva a 2. pozícióban ért célba. Amint a holland felküzdötte magát csapattársa mögé, nem igazán tudott faragni a hátrányából.

A verseny után Verstappen oda is szúrt csapatának az időmérőn elszenvedett technikai problémák miatt, és leszögezte, nem azért versenyez a Forma-1-ben, hogy a 2. helyen érjen célba. A korábbi F1-es versenyző Martin Brundle a minap rovatában arról írt, Verstappen időmérős gondjai izgalmas küzdelmet ígértek vasárnapra – végül azonban a Red Bull dominanciájáról szólt a verseny.

„Végül újfent megmutatkozott a Red Bull totális dominanciája Dzsiddában” – fogalmazott a Sky Sports szakkommentátora. „Őszintének kell lennem, és be kell valljam, hogy amikor amikor jött Max Verstappen főtengely-problémája az időmérőn, melynek eredményeképp csak a 15. helyről vághat neki a versenynek, csendben örültem, megkönnyebbültem és energikussá váltam! Nem Max és hihetetlen tehetsége ellen beszélek, de legalább várhattuk valamiért a versenynapot.”

„Perez képes volt megmérkőzni mindennel, amivel Verstappen előállt a sebességet tekintve, és megfelel stílusban nyerte meg a versenyt. Verstappen az utolsó körben szerezte meg a leggyorsabb körért járó bajnoki pontot, és ez egyértelműen dühítette Perezt, aki meglepődött azon, hogy a csapat nem fújta le a kettejük csatáját, amikor könnyedén zsebükben tudhatták a kettős győzelmet, ráadásul küszködött a beeső fékpedállal, és amiről nem tudott, hogy Max is vibrációt érzett a váltója körül.”

Brundle szerint Verstappent meglephette az, hogy Perez képes volt tartani a versenytempóját a futam során.

„A ’Verstappen csapat’ talán meglepődött azon, hogy Perez tartani tudta a tempójukat, és kétségkívül kívül dühítette őket az, hogy végül az időmérőn elszenvedett autóprobléma fosztotta meg Maxot azzal, hogy új rekordot állítson fel, és 21 versenyből 16-ot megnyerjen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!