Verstappent nem nyűgözte le az új bahreini pálya - F1VILÁG.HU

Verstappent nem nyűgözte le az új bahreini pálya

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője egyáltalán nincs odáig a külső bahreini pályáért – a holland pilóta a Szahíri Nagydíj pénteki szabadedzésein sokat küszködött.

Verstappen a szabadedzéseken sokat panaszkodott a csapatrádión, és a szabadedzéseket követően is elmondta, a forgalom is problémát okozott számára, valamint az is, hogy még nem sikerült megtalálniuk a megfelelő beállításokat.

„Nem a legizgalmasabb itt vezetni, hogy őszinte legyek” – mondta. „A rövid pálya miatt folyamatosan rádiózunk, hogy „legyél óvatos itt, forgalom ott”, szóval ez nem igazán az, amit szeretnél.”

 

„A második szektorban vakon mész át több kanyaron, elég veszélyes ott lelassítani. Le kell hűtenünk az abroncsokat, hogy tudjunk még egy kört teljesíteni, szóval ez nem igazán jó és nem a legkönnyebb így vezetni, de ez van.”

Mindkét pénteki szabadedzést a Hamiltont helyettesítő George Russell nyerte, Verstappen pedig a 2. lett mögötte – azonban a holland tisztában van vele, Valtteri Bottas is gyorsabb lett volna náluk, amennyiben nem veszik el a gyorskörét.  

„Azt hiszem, egyensúly szempontjából még nem találtuk meg a megfelelő beállítást, különösen a rövid etapokon” – véli a holland. „Úgy tűnik, le vagyunk maradva picit. A hosszú etapok nem tűntek túl rossznak, de ott is javulhatunk még.”

„Rendben, Valtteri körét elvették, de három és fél tizedmásodperccel lemaradtunk, ami elég sok. Még javulnunk kell az időmérőig, majd a versenyig is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappent nem nyűgözte le az új bahreini pálya
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!