Veszélybe került Paddy Lowe jövője a Williamsnél?

Fotó: Williams F1
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Saturday 08 April 2017. Paddy Lowe, Williams Martini Racing Formula 1, on the pit wall. World Copyright: Glenn Dunbar/Williams F1. ref: Digital Image _X4I8151
Miután a Williams sem a hétfői, sem a keddi F1-es tesztnapon nem tud pályára gurulni a 2019-es versenygépével, olyan spekulációk kaptak szárnyra, melyek szerint a technikai igazgató, Paddy Lowe is bajba kerülhet.


A Williams eredetileg múlt hét szombaton tette volna meg első köreit az FW42-es versenygépével, azonban bejelentették, hogy ez biztosan nem fog sikerülni. Ezután a hétfői, majd a keddi tesztnapot is lemondták, mivel az autó egyelőre nem érkezett meg Barcelonába. 

A kétnapos csúszásból, valamint Claire Williams tegnapi szavaiból már arra lehet következtetni, hogy nagy a baj az istállónál. A Renault-nál is fennállt a veszély, hogy nem tud időben elkészülni az autóval, azonban náluk végül nem kellett változtatni az eredeti terveken. 

„Nagyon valószínű, hogy szerdáig nem leszünk abban a helyzetben, hogy pályára tudjunk gurulni. Emiatt nyilvánvalóan iszonyatosan csalódottak vagyunk, de sajnos ebben a helyzetben vagyunk. Pályára fogjuk tenni az FW42-est, amilyen gyorsan csak tudjuk” – mondta Claire Williams hétfőn. 

Az Autosport.com több forrásra hivatkozva azt írja, a késés miatt Lowe pozíciója is veszélybe került, és amennyiben az FW42 nem mutat jelentős előrelépést a tavalyi évhez képest, Lowe a csapat kérésére lemondhat pozíciójáról. A lap megkérdezte az istállót a felmerült pletykákkal kapcsolatban, azonban nem kommentálták a dolgot. 

Amennyiben a csúszás azt eredményezi, hogy a Williams tényleg megfelelően felkészül a szezonra, és egy erős autót tesz pályára, úgy Lowe biztonságban lehet, azonban ha a késés mellett lassú is lesz Robert Kubica és George Russell 2019-es versenygépe, azt minden bizonnyal nem fogja tolerálni a vezetőség. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS