Friss hírek

Vettel: Már tudom, hogy nem volt értelme a döntésemnek

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője úgy érzi, meg kellett próbálniuk a slick abroncsokra váltani az F1-es Török Nagydíjon, ám már tudja, hogy értelmetlen döntés volt.

Vettel vállalja a felelősséget a Török Nagydíjon hozott stratégiai döntésért – habár a csapattal közösen határoztak úgy, hogy intermediate gumikról slickekre váltanak.

A német versenyző annak ellenére döntött így, hogy a pálya még nedves volt, azonban az intermediate abroncsok futófelülete is gyakorlatilag simára kopott – ezért gondotla azt, hogy akár a száraz pályára alkalmas gumik is megfelelőek lehetnek.

„Együtt találtuk ki, de végül én hoztam meg a döntést, és meg akartam próbálni” – mondta Vettel a futamot követően.

„Az interekben már nem maradt semmi, szóval azt gondoltam, hogy a száraz pályára alkalmas abroncsok is olyan jók lesznek, de nem tudtam betörni őket, nem volt tapadásom, és sok időt veszítettem, mivel nem tudtam működésre bírni őket.”

Rosszabb volt, mint amire számítottam, még akkor is, ha itt-ott nedves vagy vizes volt a pálya. De a legfőbb dolog, hogy nem tudtam betörni a gumikat és csak csúszkáltam” – folytatta a német.

„Most már értelmetlennek tűnik, de akkor nem tudtam. Próbálkoztam néhány körrel előtte, és nem lettek jobbak az interek. Olyanok voltak, mint a slickek, szóval megvolt az okom [a váltásra], de nyilvánvalóan ez rossz döntés volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!