Vettel szerint Verstappen hibázott a rajt után - F1VILÁG.HU

Vettel szerint Verstappen hibázott a rajt után

HIRDETÉS

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel továbbra is állítja, véleménye szerint Max Verstappen hibáztatható azért, hogy a vasárnapi Belga Nagydíj első körében összeütközött saját csapattársával, Kimi Räikkönennel.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel továbbra is állítja, véleménye szerint Max Verstappen hibáztatható azért, hogy a vasárnapi Belga Nagydíj első körében összeütközött saját csapattársával, Kimi Räikkönennel.

Verstappen a két Ferrari elől, a második helyről rajtolt Spa-Francorchampsban, ám nem indult jól a verseny számára, és úgy Vettel, mint Räikkönen elé került az 1-es kanyar előtt.

A holland azonban nem hagyta magát, és a kanyar féktávján visszaszúrt Räikkönennek, aki Vettellel, illetve a Red Bull ifjú versenyzőjével is összeütközött.

Vettel azt mondja, Verstappen hibázott, amikor próbálta visszanyerni azt, amit a rajtnál elveszített.

„Nagyon jól rajtoltam, azt hiszem, jobban, mint az előlem indulók. A második helyen voltam” – mondta a négyszeres világbajnok. „Nico [Rosberg] elöl volt, de én ott voltam közvetlenül mögötte, kívülről érkeztem meg az 1-es kanyarba.”

„Alig láttam Kimit, hiszen már félautónyi előnyben voltam, amikor elfordultam. Csak nézzék meg, nagyon bátor manőver volt Verstappen részéről, amikor egy kanyaron belül megpróbálta visszanyerni azt a két pozíciót! Belülre húzódott, és nyilván ez volt az oka annak is, hogy Kimi nem tudott befordulni, és nem tudta követni az ívet, amit vezető autóként én diktáltam abban a csoportban.”

„A gond az, hogy három autó nem fér el abban a kanyarban, és ha a belső íven baj van, akkor az a külső íven is problémákat okozhat, és szerintem Kimi és én ennek estünk áldozatául.”

Vettel azt mondja, Verstappennek hallgatnia kellene a kritikákra, mert nyilvánvaló, hogy olykor átlépi a határt – agresszivitása viszont nyilvánvalóan az egyik erőssége.

„Úgy gondolom, igenis jogosak a kritikák, viszont nem kell olyan nagy ügyet csinálni belőle. Jól kijövök vele, kedvelem őt. Egy agresszív versenyző, és ez az erőssége. De bizonyos manőverei – főleg féktávokon – szerintem nem korrektek, és ezt meg kellene értenie.”

Hirdetés

Verstappen a futam további részében újra rátalált a Ferrari versenyzőire: előbb Räikkönennel, majd később Vettellel csatázott, és végül mindketten megelőzték a hollandot.

„Nem volt egy okos dolog a részéről, mert én is sok időt veszítettem és ő is. 3-4 másodpercet bukott azzal, hogy velem csatázott. Én egyértelműen gyorsabb voltam, és a következő körben egyébként is elmentem volna mellette.”

Vettel hozzátette, úgy érzi, a Ferrari számára elérhető lett volna ma a dobogó.

„A tempónk ma jó volt, de az autóm nyilván megsérült. Kimi autója ugyanúgy, szóval nem volt ideális versenyünk, és nem tudtuk kihozni a valós tempót, mégis elég erősek voltunk ahhoz, hogy felzárkózzunk. Egy normál versenyen végezhettünk volna másodikként és harmadikként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel szerint Verstappen hibázott a rajt után
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!