Vonzóbb lehet Verstappen számára az erősödő Mercedes? - F1VILÁG.HU

Vonzóbb lehet Verstappen számára az erősödő Mercedes?

HIRDETÉS
Ismét faggatták Max Verstappen esetleges átigazolásáról a Red Bull motorsport-tanácsadóját, dr. Helmut Markót, az osztrák szakember azonban meglehetősen diplomatikus válaszokat kapott az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Verstappen szerződése ugyan 2028 végéig szól a Red Bullnál, az energiaital-gyárosoknál lezajlott botrányos események óta azonban időről időre felmerül annak híre, hogy adott esetben távozhat az istállótól. Szolgálataira főként a Mercedes tarthat igényt, mely csapat továbbra sem jelentette be, ki lesz 2025-ben a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja — habár egyre biztosabbnak tűnik, hogy a német istálló egy ifjú tehetségnek, Andrea Kimi Antonellinek ad lehetőséget.

Helmut Markót a kanadai hétvégét követően az OE24 faggatta arról, vajon a Mercedes erős formája miatt nagyobb-e a realitása annak, hogy Verstappen átigazol a német csapathoz.

„Épp azt olvastam, hogy megerősítették Antonellit…” — reagált Marko, majd a felvetésre, hogy a hírek szerint Toto Wolff a lehető legtovább várni akar Hamilton utódjának kiválasztásával, Marko így felelt: „Nálunk a teljes koncentráció a világbajnokság megnyerésére összpontosul.”

„Láthattuk: ha nem vagy teljesen fókuszált, gyorsan elveszítheted a győzelmi esélyt.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes újabb komoly ellenfele lehet-e a Red Bullnak, a szakember kifejtette: „Majd meglátjuk. A következő három verseny megmutatja, milyen jók valójában az autók. Tavaly a Mercedes erős volt Barcelonában, de utána már nem. Ezután jön Spielberg és Silverstone, két igazi versenypálya. Utána tudjuk majd, hol állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!