Friss hírek

Webber kihasználja aduászát Koreában

Mark Webber az eddiginél is optimistábban várhatja a hétvégi Koreai Nagydíjat, mert úgy döntött, hogy péntek este egy vadonatúj motort szereltet autójába, ami komoly segítséget jelenthet számára a vasárnapi versenyen.Mark Webber az eddiginél is optimistábban várhatja a hétvégén megrendezésre kerülő Koreai Nagydíjat, ugyanis csapatával együtt úgy döntött, hogy péntek este egy vadonatúj motort szereltet autójába, ami komoly segítséget jelenthet számára a vasárnapi versenyen.

Hirdetés
 

Miközben riválisai új erőforrást kértek a motorgyilkosnak számító Olasz Nagydíjra, Webber spórolt egységeivel, így a világbajnoki címért még harcban állók közül egyedüliként rendelkezik vadonatúj, nulla kilométert futott hajtóművel.

Mivel egyre kiélezettebb a bajnoki címért vívott küzdelem, és a hétvégi futamnak helyet adó koreai pálya hosszú egyenesekkel van tarkítva, a Red Bull ausztrál versenyzője úgy döntött, hogy beszerelteti autójába a nyolcadik, és egyben utolsó új erőforrását erre a hétvégére.

Bár egy új motor nem jelent különösebb előnyt az időmérőn, a versenyen annál hasznosabb lehet, hiszen miközben a többieknek esetleg vissza kell majd venniük a tempóból, hogy vigyázzanak egységeikre, addig Webber végig keményen hajthatja autóját.

A Red Bull pilótája tehát magabiztosan, egy új motorral vághat neki a szezon utolsó három versenyének, nem úgy, mint egyik legnagyobb ellenfele, Fernando Alonso, akinek már egy ideje komolyan figyelnie kell egységeire, miután az évad elején két motorját is elfüstölte.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, nagyon bízik abban, hogy nem lesz gond a megbízhatósággal, mert ha netán motort kell cserélni a spanyol versenyző autójában – ami automatikusan egy öthelyes rajtüntetést von maga után –, akkor az bizonyára a bajnoksága végét is jelenti majd.

„Nagyon bízom abban, hogy nem lesz gond a motorral” – mondta az olasz szakember. „Ha problémába ütközünk, akkor hihetetlen nehéz helyzetbe kerülünk.”

„Most annyit tehetünk, hogy megpróbálunk óvatosan bánni a motorjainkkal, kímélni azokat, nem futni velük annyit az edzéseken, hogy azok kibírják a szezonzárónak helyet adó Abu Dhabi Nagydíjig.”

„Ha gond lesz a megbízhatósággal, akkor az borzalmas lesz, mert szinte lehetetlen helyzetbe kerülünk, mivel nem fogunk tudni annyi pontot hozni, ami ahhoz kellene, hogy harcban maradjunk a Red Bullal és a McLarennel, ugyanis a két csapat hihetetlenül erős.”

„Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy problémánk legyen, máskülönben mindennek vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!