Webber nyitott az élen Valenciában - F1VILÁG.HU

Webber nyitott az élen Valenciában

HIRDETÉS

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber bizonyult a leggyorsabbnak az Európa Nagydíj első szabadedzésén, megelőzve a Renault-val remeklő Vitaly Petrovot, valamint a ferraris Fernando Alonso.


A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber bizonyult a leggyorsabbnak az Európa Nagydíj első szabadedzésén, megelőzve a Renault-val remeklő Vitaly Petrovot, valamint a ferraris Fernando Alonso.

A Red Bull rutinos sofőrje 1:40.597-es köridővel zárt a tabella élén Valenciában, előnye azonban jelentősnek mondható, a második helyen záró Petrov ugyanis több mint 8 tizedmásodperces lemaradással követte őt.

A helyi hős, Fernando Alonso ezúttal harmadik lett a Ferrarival, míg mögötte a mclarenes Lewis Hamilton lett a negyedik, az ő hátránya azonban már több mint 1,1 másodperc az élen végző Webberrel szemben.

A világbajnoki tabellát jelenleg toronymagasan vezető Sebastian Vettel ezúttal nem „törte össze magát” – a szó szoros, valamint képletes értelmében sem: a német 2,5 másodperces lemaradással csupán tizenhatodik lett péntek délelőtt.

Az első fél órában a Force India tesztere, Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb a pályán, a német versenyző számára azonban nem végződött jól az első tréning, miután a 12-es kanyarban a falnak csapta autóját, miután féktávon megcsúszott. A versenyautó bal eleje rongálódott meg a balesetben, így Hülkenberg az edzés hátralévő részét a bokszból volt kénytelen végignézni – mindössze hat kör megtétele után.

Hülkenberg istállótársa, Adrian Sutil a legjobb tízbe verekedte magát: a nyolcadik helyen zárt, közvetlenül a ferraris Felipe Massa, valamint a McLarenes Jenson Button mögött. A legjobb tíz helyezett sorrendje Nico Rosberggel, valamint Jaime Alguersuarival egészült ki.

Míg a Renault számára jól indult a hétvége – Petrov második, illetve Heidfeld ötödik helyével -, addig a Mercedes ezúttal sem találta önmagát: Michael Schumacher csupán a tizenegyedik pozícióban zárt, alig néhány tizeddel megelőzve a Toro Rosso tartalékosát, Daniel Ricciardót.

A sereghajtók versenyében ezúttal is a Lotus bizonyult a legjobbnak, hiszen Heikki Kovalainen tizenkilencedik lett, megelőzve a Virgin két versenyzőjét, D’Ambrosiót és Glockot. A Lotus másik versenyautóját egyébként az első edzésen nem Jarno Trulli, hanem Karun Chandhok terelgethette, az indiai azonban mért kör megtétele nélkül a tabella alján zárt – a csapat tájékoztatása szerint váltóproblémával küszködtek.

Hülkenberg balesetétől eltekintve nem történt említésre méltó incidens a másfél órás tréning során: a hétvége programja a délután 2 órakor kezdődő második szabadedzéssel folytatódik majd.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!