Webber: Túl közel engedik a rajongókat a pilótákhoz - F1VILÁG.HU

Webber: Túl közel engedik a rajongókat a pilótákhoz

HIRDETÉS
2017 Malaysian Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

Mark Webber szerint az F1 túl messzire ment, és a versenyzők már túl könnyen elérhetővé váltak a rajongók számára – az ausztrál pilóta úgy véli, így könnyen jelentéktelenné válhatnak a pilóták.

A Forma-1korábban rengeteg kritikát kapott azzal kapcsolatban, hogy túlságosan zárt, nem nyit a rajongók felé, emiatt kezd érdektelenné válni számukra. A Liberty Media érkezését követően ez megváltozott, és célul tűzték ki azt, hogy közelebb vigyék a sportot a kilátogató nézőkhöz.

Ez sikerült is számukra, hiszen egy versenyhétvége során számos alkalommal lehetőségük nyílik a rajongóknak arra, hogy találkozzanak kedvencükkel, aláírást kérjenek vagy fotózkodhassanak velük.

Webber úgy gondolja, már-már túlzás, ami jelenleg az F1-ben van, szerinte nem szabad hagyni, hogy a pilóták ennyire könnyen megközelíthetőek legyenek, hiszen így könnyen elmúlik a varázs.

„Óvatosnak kell lenni, mert a versenyzőknek hősöknek kell maradniuk, olyanoknak, akiket nehéz elérni és megérinteni” – mondta az ausztrál. „Talán ebben és a közösségi média terén is egy kicsit túl messzire mentünk már. Óvakodni kell, nehogy jelentéktelenné váljon az, hogy mivel foglalkoznak. Roger Federer sem ad interjút Wimbledon előtt.”

Webber mindezt a Goodwoodi Sebességfesztiválon nyilatkozta, amely teltházas volt, és 150 000 nézőt vonzott a helyszínre. A kérdésre, mit tanulhatna a Forma-1 ettől az eseménytől, az ausztrál így válaszolt: „Azt hiszem, csak a gyors döntéseket, a nyitottságot, a családok demográfiáját – nálunk vannak gyerekek, nagypapák, anyukák és apukák. Mindenki talál itt számára valót: tűzijáték, motokrossz. Meg kell lennie a diverzitásnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!