Whitmarsh: Félévnyi hátrányban van a McLaren

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh biztos benne, jövő évi autójuk fejlesztése során nem követik majd el azokat a hibákat, melyeket az idei esztendőben.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh biztos benne, jövő évi autójuk fejlesztése során nem követik majd el azokat a hibákat, melyeket az idei esztendőben.

A patinás angol istálló kiábrándító formában vágott neki az idei szezonnak, és bár sokáig reménykedett abban, előbb-utóbb rátalál a helyes útra, végül el kellett ismernie, az idei bajnokságban már nincs esélye.

Pedig a tavalyi szezont követően a McLarennek oka volt az optimizmusra, hiszen tulajdonképpen kijelenthető, az év utolsó versenyein a wokingi gárdáé volt a legversenyképesebb autó a mezőnyben. Ennek ellenére a vezérkar úgy döntött, az idei évre jelentősen átalakítja versenygépét, mivel úgy találta, a radikális módosítással új fejlesztési irányvonalakat nyithat majd meg.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke nemrég bevallotta, jobbára már a 2014-es szezonra készülnek, ahhoz azonban, hogy ne kövessék el újra a hibákat, muszáj megérteniük az idei versenygépet.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa a minap arról faggatta, biztos-e abban, hogy sikerült kellőképpen megérteniük az idei problémákat ahhoz, hogy azok jövőre ne forduljanak-e elő ismét, a szakember így válaszolt: „Igen, biztos vagyok benne. Az ember gyakran többet tanul a hibákból.”

Whitmarsh bevallotta, nehéz volt lemondani az idei évről, de reméli, hogy hosszú távon ez volt a legjobb megoldás.

„Nem emlékszem, mikor adatott meg utoljára az a luxus, hogy így döntsünk, hiszen egyik gyengeségünk e tekintetben, hogy rendszerint harcolunk a vb-címekért és a futamgyőzelmekért. Nagyon nehéz eltávolodni ettől.”

Miután a McLaren jobbára már a jövő évi bajnokságra fókuszál, nem várhatóak jelentős fejlesztések az idei versenygéphez. Whitmarsh ezzel együtt elárulta, bíznak abban, hogy valamelyest sikerül javítani az MP4-28-as versenygép tempóján.

„Csalódtunk az idei autóban, és minden okunk meg is van rá, mert végső a riválisainkhoz képest releváns teljesítménnyel küszködünk, ami igazán számít. Abszolút teljesítmény szempontjából jobbak vagyunk, mint tavaly, de egyszerűen hátracsúsztunk. Mintegy félévnyi hátrányban vagyunk a többiekhez képest fejlesztések tekintetében, és úgy vélem, ez egy viszonylag jól dokumentált hiba a csapat részéről.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS