Wolff: Nem sokáig tartott a győzelmi álom - F1VILÁG.HU

Wolff: Nem sokáig tartott a győzelmi álom

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint a Kanadai Nagydíj során csak rövid ideig bíztak abban, hogy George Russell futamgyőzelmet szerezhet, de a harmadik helyezésnek is örülnek.

Idei első pole-pozícióját egy harmadik helyezésre váltotta a Mercedes a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon, de Toto Wolff szerint a dobogó alsó foka sem lehet számukra csalódás. George Russell a futam 21 köréig tartotta magát az élen, mielőtt Lando Norris a jobb gumikezelésének köszönhetően a harmadik helyről felzárkózva vette át a vezetést. Később a sorban hátrébb csúszva zárkózott fel az élmenőkre, ami a Mercedes számára ideiglenesen felélesztette a reményt, hogy megnyerhetik a futamot. Ez végül nem sikerült, Russell 4,3 másodperc hátránnyal ért célba Max Verstappen és Lando Norris mögött.

„A győzelem egy rövid ideig tartó álom volt. Amikor George a keményeken autózva igazán erős tempót mutatott, egy pillanatra gondoltunk rá, de nem lehetünk túl kapzsik” – fogalmazott a csapatvezető.

Russell a verseny során két olyan hibát is vétett, amely pozícióba került a számára. Először Verstappen üldözése közben rontotta el a 8-as kanyar kijáratát, aminek következtében Norris visszaelőzte őt. Később Oscar Piastrit próbálta megelőzni a hátsó egyenesben, de a féktávon nekikoccant a McLarennek és le kellett vágnia a sikánt, így Lewis Hamilton el tudott menni mellette. Russell ekkor friss közepes Pirelliken autózott, így a szóban forgó két pilótát megelőzve visszakapaszkodott a harmadik helyre.

„Egyrészt volt egy briliáns oldala a versenyének, másrészt viszont azokat a hibákat talán elkerülhette volna. Szerintem a Piastri elleni előzés abban a kanyarban nem volt alkalmas. Az előzései azért annyira jók, mert mer kockázatot vállalni és keményen vezet, de ebben az esetben kissé talán túl ambiciózus volt.”

Hogy a hibák Russell potenciális futamgyőzelmébe kerültek-e, arra Wolff az alábbit reagálta.

„Szerintem a második helyezés volt számára elérhető, de lényegtelen, hogy mi történhetett volna másképp. Ami fontos, hogy gyors autót adtunk a pilótáink alá. A pozitívra kell koncentrálnunk, hiszen látványos előrelépést értünk el” – hangsúlyozta ki a szakvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!