Wolff: Szerencsére is szükségünk lesz a jó eredményhez - F1VILÁG.HU

Wolff: Szerencsére is szükségünk lesz a jó eredményhez

HIRDETÉS
Szerencsére is szüksége lesz a Mercedes Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy jó eredményeket érjen el a mai Amerikai Nagydíjon — mondja Toto Wolff.

A német istálló biztató teljesítményt nyújtott a pénteki sprintidőmérőn, a szombati futamon azonban nem tudták jó eredményre váltani ezt, az időmérőn pedig tovább romlott a csapat helyzete. Lewis Hamilton már a Q1-ben kiesett, míg George Russell megszerezte ugyan a 6. helyet, ám az utolsó másodpercekben összetörte autóját.

Toto Wolff szerint a szombati szereplés főleg annak fényében kiábrándító, hogy pénteken még azt hitték, bízhatnak egy jó hétvégében.

„Csalódást keltő és frusztráló nap volt” — mondta a szombati nap végén a Mercedes-főnök. „Az erős pénteki teljesítmény után reméltük, hogy jó eredményeket érhetünk el, de a sprint során gyorsan világossá vált, hogy nem rendelkezünk a legközelebbi versenytársaink tempójával, így a távoli 5. és 6. helyeken zártunk. Ráadásul az a kezelhetőségi egyensúly, amit a pilóták előző nap élveztek, eltűnt, és küzdöttek a gumik túlmelegedésével – Lewisnál a hátsó tengelyen, George-nál az elsőn.”

„Néhány beállítási változtatást elvégeztünk az időmérő előtt, hogy megoldjuk ezt, de továbbra is küszködtünk, és nem tudtuk felszabadítani azt a teljesítményszintet, amit pénteken láttunk: Lewis a 19. helyen zárt, míg George a 6. pozícióban végzett, de nem tudta befejezni az utolsó gyorskörét.”

Wolff hozzátette, ahhoz, hogy jó eredménnyel zárjanak a ma 21 órakor kezdődő versenyen, szerencsére is szükségük lesz.

„A vasárnap verseny egy komoly kihívás lesz: George autóján nagy javítási munkák várnak ránk a Q3-as baleset után. Mivel Lewis a 19. helyről indul, a verseny a károk minimalizálásáról fog szólni: nehéz lesz harcolni értékes pontokért, és szükségünk lesz arra, hogy a dolgok a mi javunkra alakuljanak.”

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Szerencsére is szükségünk lesz a jó eredményhez
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!