Friss hírek

Wurz szerint nagy durranás lesz az Osztrák Nagydíj

A korábbi Forma-1-es versenyző, Alexander Wurz meg van győződve arról, 2014-ben az egyik legizgalmasabb versenyt a visszatérő Ausztriában rendezik majd meg.


A korábbi Forma-1-es versenyző, Alexander Wurz meg van győződve arról, 2014-ben az egyik legizgalmasabb versenyt a visszatérő Ausztriában rendezik majd meg.

A Spielberg mellett elterülő versenypályán utoljára 2003-ban tartottak Forma-1-es futamot, a pályát azóta a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz felújíttatta, és miután a Bernie Ecclestone-nal folytatott tárgyalások eredményesek voltak, a királykategória mezőnye jövőre ismét ellátogat a népszerű versenyhelyszínre.

Hirdetés
 

Az egykori osztrák Forma-1-es versenyző, Alex Wurz meg van győződve arról, rendkívül látványos verseny vár ránk 2014-ben, még ha a Red Bull Ring nem is jelent akkora kihívást a versenyzők számára, mint elődje, az Österreichring.

„Mindig folyt a vita arról, hogy ez a pálya vonzó-e, vagy sem” – idézi Wurz szavait az AUTOSPORT. „Viszont versenyzés tekintetében – még azokban az években is, amikor majdhogynem lehetetlen volt előzni – ez a pálya mindig ott volt a szeren, itt láthattuk a legtöbb előzést, éppen ezért versenyző és néző szerint egyaránt igazán látványos futamokat rendeztek.”

Az Osztrák Nagydíj költségeit teljes mértékben a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitz állja majd, noha elismerte, keményen kell dolgozniuk azért, hogy 2014-re a versenypálya még több nézőt fogadhasson be.

Wurz egyetértett abban, még vannak különféle bürokratikus kérdések, melyeket meg kell oldani.

„Még amikor a pálya Österreichring néven futott, akkor is voltak viták a verseny kapcsán a farmerekkel a pályát körülvevő földterületek miatt, és, hogy mit szabad, és mit nem” – mondta a 39 esztendős ex-pilóta.

„Korlátozottak a szervezők lehetőségei, korábban is meg volt szabva a napok, illetve a nézők száma, és továbbra is vannak olyan bürokratikus akadályok, melyek visszavethetnek minket. De remélem, nem lesznek problémák ezzel, a színfalak mögött viszont lehetnek csatározások. Ám úgy gondolom, ez teljesen normális.”

„Ami viszont a lényeg, hogy az Osztrák Nagydíj visszatérése rendkívül fontos az osztrák motorsport számára, és a paddockban az emberek 99 százaléka örömmel megy majd Ausztriába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!