Friss hírek

Yamamotót dicsérik a Toro Rosso versenyzői is

A Toro Rosso versenyzői szerint „nagyon jó munkát végzett” a Forma-1-es Japán Nagydíj nyitóedzésén Naoki Yamamoto – a 31 esztendős japán versenyző Pierre Gasly helyett kapott lehetőséget pénteken, és alig 1 tizedmásodperccel volt csak lassabb Daniil Kvyatnál.

Yamamoto a Super Formula és a Super GT sorozat bajnokaként a Hondának köszönhetően kapott lehetőséget a Toro Rossótól.

A pénteki első szabadedzésen a 17. legjobb időt érte el, ami bár nem tűnik olyan jó eredménynek, az viszont már beszédesebb, hogy mindössze 1 tizeddel volt lassabb a csapat rutinos pilótájánál, Daniil Kvyatnál.

„Az edzést azzal töltöttem, hogy megszoktam az autót: az erő fantasztikus” – mondta boldogan a japán pilóta.

„Meglepődtem, soha nem éreztem még ilyen erőt korábban, szóval ez volt a legnagyobb különbség a Super Formula és a Forma-1 között. Tanultam pár dolgot az autóról és az egyensúlyról, és annyi visszajelzést adtam a csapatnak, amennyit csak tudtam.”

„Nyilván szerettem volna jobban szerepelni a 17. helynél, de a legfontosabb, hogy nem törtem össze az autót, és értékes információkkal szolgáltam a mérnököknek.”

„De a motorerő lenyűgözött. közel 1000 lóerőről beszélünk az F1-ben, a Super Formulában alig 600 lóerőnk van. A másik lényeges különbség az autó súlya. A Super Formulában 600 kg az autó, az F1-es több mint 100 kg-mal nehezebb. Ez komoly hatással van az egyensúlyra és az érzésre.”

„És nehéz megtalálni a megfelelő tartományt a Pirelli gumijaival is. Soha nem vezettem még Pirelliken, de a csapat sokat segített.”

Yamamoto teljesítményéről a Toro Rosso versenyzői is szót ejtettek.

„Szerintem jó munkát végzett – nagyon jó munkát!” – mondta Kvyat, majd nevetve hozzátette: „Helyiként nyilván jól ismeri a járást errefelé! Mondtam neki, hogy a bokszból kihajtva balra menjen, de nem tette!”

„Meglehetősen más programot teljesítettünk a gumikkal, szóval nehéz megítélni, de az alapján, amit láttam, pontosan tudja, hogyan kell vezetni egy ilyen versenyautót, főleg itt. És remek srác emellett.”

Fotó: Toro Rosso

Pierre Gasly 2017-ben csapattársa volt Yamamotónak a Super Formulában, szóval jól ismeri a japánt, aki ráadásul előre elnézést kért tőle azért, hogy elvette autóját az első edzésre.

Gasly azt mondja, „soha nem túl jó” kihagyni egy nyitóedzést, ám amiatt egy kicsit jobban érezte magát, hogy Yamamoto kapott lehetőséget.

„Sokat segített nekem 2017-ben, és tudom, milyen jó srác ő, és mennyire ki akarta próbálni magát az F1-ben. Az edzés után megkérdeztem tőle, élvezte-e, mire ő azt felelte, ’az erő lenyűgöző!’. Szóval tudom, hogy nagyon élvezte, és ez a legfontosabb, emellett pedig remek munkát is végzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!