Hivatalos: Norris váltja Vandoorne-t a McLarennél - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Norris váltja Vandoorne-t a McLarennél

A McLaren megerősítette, Carlos Sainz csapattársa a következő idénytől Lando Norris lesz. A 18 éves brit pilóta váltja Stoffel Vandoorne-t a wokingiaknál.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a belga versenyző év végén elhagyja a McLarent, és már az sem kérdés, kik indulnak jövőre a csapat színeiben.

Az augusztusban visszavonulását bejelentő Fernando Alonso helyére honfitársa, Carlos Sainz ül, míg mostanra az is biztossá vált, hogy Vandoorne-t Lando Norris váltja a wokingiaknál.

Azt, hogy pontosan hány szezonra szól a megállapodás, nem árulta el az istálló, az bizonyos, hogy a brit több évre szerződött a csapathoz.

Norris neve ismerős lehet a száguldó cirkusz szerelmeseinek, hiszen amellett, hogy a Formula-2-ben szerepel, F1-es szabadedzéseken már lehetőséget kapott a McLarentől.

Teljesértékű versenyzőként azonban jövőre debütál majd a 18 éves tehetség.

Egy álmom vált valóra azzal, hogy a McLaren bejelentette, hogy nálunk versenyezhetek. Ugyan már egy ideje a csapat tagja vagyok, de ez most egy különleges pillanat számomra, amiben csak reménykedtem eddig.” – kezdte Norris.

Az egész csapatnak szeretnék köszönetet mondani, amiért hittek bennem, és ezt a fantasztikus lehetőséget megadták nekem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a McLaren ilyen elkötelezett volt mellettem, azért, hogy az elmúlt két Formula-1-es versenyhétvége pénteki edzésén is vezethettem az autójukat.

Az F2-ben Lando Norris jelenleg az összetett második helyén áll.

Az idei szezon hátralévő részében továbbra is a Formula-2-es bajnokságra fókuszálok. Az a célom, hogy megnyerjem a bajnoki címet a 2019-es esztendő előtt.” – tette hozzá.

https://www.instagram.com/p/BnQvKtsHB3L/?utm_source=ig_web_copy_link

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!