Az F1-es modellautók kánaánja: Pit Lane Modelshop - F1VILÁG.HU

Az F1-es modellautók kánaánja: Pit Lane Modelshop

IMG_5017
Fotó: Pit Lane Modelshop
Ha figyelmesen követed weboldalunkat, nemrég egy igazán érdekes cikket olvashattál a Forma-1 történetének legsikeresebb versenyautójáról, az MP4/4-esről. De azt tudtad, hogy ez a versenygép sok-sok egyéb modell mellett a polcod dísze is lehet?

Tavaly már bemutattuk partnerünk, a Pit Lane Modelshop gazdag választékát, sőt, a szerencsésebbek közös nyereményjátékaink alkalmával nyerhettek is egy-egy modellautót. Játékban idén sem lesz hiány, előbb azonban úgy gondoltuk, felidézzük egy kicsit az elmúlt év eseményeit, hiszen az a modellbolt életében sem volt éppen unalmas!

A fent említett versenyautó mellett pedig már a 2020-as modellek is elérhetőek a kínálatban. És hogy pontosan mivel is kíván az autósport-rajongók kedvében járni a Pit Lane Modelshop? Arról Kálmán Dénessel, a vállalkozás ügyvezetőjével beszélgettünk!

BŐVÜL A KÍNÁLAT!

„Úgy indultunk neki még 2019-ben, hogy volt egy elképzelésünk a hazai gyűjtői körről, a hazai rajongói társadalomról, és arról, hogy mi az, amivel segíthetjük közelebb hozni számukra ezt a gyönyörű hobbit. Nagyon sok olyan dologgal találkoztunk azóta, ami meglepett, és amit nem gondoltunk volna, de ami a legfontosabb, hogy idehaza is egyre többen kedvelik meg ezt a hobbit, és válnak rajongókból gyűjtővé” – mondja Dénes, aki a gyűjtött tapasztalatokat természetesen igyekezett arra használni, hogy még jobb szolgáltatást tudjon nyújtani az autósport és az autómodellek rajongói számára.

„Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk az elmúlt lassan két évben. Legyen szó hazai vásárlókról, vagy épp a világ másik végén élő szurkolótársainktól (a vásárlóink 20-30%-a külföldről talál meg minket). Ugyanakkor sok kérés is érkezett arra vonatkozóan, hogy milyen irányban tudnánk még bővülni. Már az induláskor a Forma-1 volt a fő modellkategória, emellett pedig a Forma-E szerepelt még a kínálatban. Hamar megerősítést nyert számunkra, hogy a Forma-1 óriási népszerűségnek örvend – nemcsak a jelenkor, de a régmúlt Forma-1-e is. Több kérés érkezett a klasszikus idők, a ’70-es és ’80-as évekre vonatkozóan, hogy bővítsük a kínálatunkat.”

„Ahogy telt az idő, és egyre többen megismerték az oldalunkat, sokan érdeklődtek arról, hogy az endurance-versenyek autói is bekerülnek-e majd a kínálatunkba. Örömmel vágtunk bele, és ez lett a következő szakág, ami felé nyitottunk. Ahogy a Forma-1 esetében, itt sem csupán a jelenkor autóira, hanem a régebbi, legendás modellekre is igény mutatkozik – nem véletlenül.”

„A Forma-1, a Forma-E és az endurance-versenyek modelljei mellett pedig a WTCR-sorozat versenyautói is megjelentek  a polcainkon, és ezek azóta is népszerűek a rajongók körében. Amikor tavaly januárban például megjelent Michelisz Norbi 2018-as és 2019-es Hyundai versenyautója, ezek is bekerültek a kínálatunkba. És be kell vallanom, a 2019-esből egyszerűen nem tudtunk volna eleget hozni, egy délután alatt az összes elfogyott. Óriási népszerűsége volt Norbi bajnok autójának! Nagyon jó lenne, ha lenne majd belőle új sorozat is, addig a szurkolók a 2018-as autóját még fellelhetik a boltban.”

„Számomra különösen fontos, hogy amennyiben valamelyik gyártó egy magyar versenyző autóját kiadja, abból mindenképp tegyünk elérhetővé a hazai rajongók számára is annyit, amennyit csak tudunk. Nagyon jó érzés, hogy Norbi mellett Tassi Attila 2019-es Hondája, és Szabó Krisztián 2019-es ralikrossz Audija is elérhető a Modelshopban. ”

„Alapvetően úgy érzem, hogy aki szurkol valamelyik pilótának, vagy valamelyik csapatnak a fenti sportágak valamelyikében, az az elmúlt bő másfél évben legalább egyszer már találkozott a Pit Lane Modelshoppal, legalább egy hirdetésben. Mi nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy áruházunk ismertséget szerezzen a rajongók körében. Emellett természetesen igyekszünk a gyűjtői kört is megszólítani.”

ELÉRHETŐEK A 2020-AS F1-ES MODELLEK

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as Forma-1-es idény igazán rendhagyóra sikeredett, ráadásul voltak olyan események a szezon során, melyekről mindenképpen érdemes lehet megemlékezni modellautó formájában is. Bekerült már a kínálatba Pierre Gasly Monzában győztes versenyautója, és persze érkezik majd az a Mercedes is, mellyel George Russell száguldhatott a Szahíri Nagydíjon.

Hirdetés

„Mit jelent az, hogy egy modellautó valamely versenyen futott autó alapján készült? Ha mondjuk Gasly monzai autóját összehasonlítjuk Kvyat ausztriai versenygépével, akkor jól látható különbségek mutatkoznak majd, hiszen aerodinamikai téren sokat változott az AlphaTauri autója – ez a modelleken is észrevehető” – mondja Kálmán Dénes. „Erre nagyon odafigyelnek a gyártók. Mint ahogy Leclerc 2019-es monzai sisakfestése is megjelenik a különleges kiadású modellautó esetében. Számtalan apró részletben megmutatkoznak ezek a különbségek. Aki gyűjtőként vásárol, annak már ehhez éles szeme van, noha egy-két részlet akár egy milliméternyi is lehet.”

JÖN ALONSO ÉS SCHUMACHER!

A 2021-es idénynek lesz egy nagy visszatérője is: Fernando Alonso újra rajthoz áll a Forma-1-ben az Alpine színeiben, a spanyol pilóta rajongói pedig már dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a kétszeres világbajnok idei autója is biztosan bekerül majd a kínálatba, akárcsak az összes 2021-es versenyautó.

Az Alpine egyébként már megmutatta, milyen fényezéssel küldi pályára autóit az előszezoni teszteken, a Pit Lane Modelshop webshopjában pedig számos olyan modellel találkozhatunk, melyek az egyes csapatok téli, különleges fényezését elevenítik meg.

„2020-ban több autó esetében is megjelentek a teszten használt festések, amik aztán végül nem kerültek fel a versenygépekre az idényre. A legjobb példa erre a Mercedes, ők ugyanis a teszteken még az ezüstszínű autóval köröztek, a versenyeken viszont már fekete „ruhában” harcoltak a győzelmekért. De említhetnénk az Alfa Romeót, a Williamst és a Renault-t is. Amikor ilyen fényezésű autók megjelennek a teszteken, azok általában modellváltozatban is el szoktak készülni.”

A Pit Lane Modelshopban a modellek továbbra is két változatban, 1:43 vagy 1:18 méretarányban kaphatóak, a bukósisakok pedig 1:5 és 1:2 méretarányban. A kiszolgálásra pedig továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ami ezeknél a termékeknél nagyon fontos, hogy a szállításkor ne sérüljenek meg, ezért minden csomagolás a lehető legbiztonságosabbra készül. Gondoljunk csak bele, ezek a modellek Ázsiából már a fél világot átszelték, mire eljutottak a Modelshopba. Fontos, hogy útjuk legvégén is úgy érkezzenek meg, ahogyan a gyárkapun „kigördültek”.

„Az Alpine autója mellett 2021-ben számos érdekesség lesz: biztosan nagyon népszerű lesz majd Carlos Sainz Ferrarija, Daniel Ricciardo McLarenje is, ahogyan Sebastian Vettel Aston Martinja, és természetesen Mick Schumacher versenyautója is. Ezek mind elérhetőek lesznek majd kínálatunkban, érdemes lesz előrendelni az oldalon, amely új lehetőségként nemrég jelent meg a Pit Lane Modelshopban.”

Bár a 2021-es modellek csak később jelennek meg a webshop kínálatában, most is többszáz modellautó közül lehet válogatni. Kedvet kaptál? Látogass el a www.pitlanemodelshop.com oldalára, és szemezgess a szebbnél szebb autócsodák közül!

A következő időszakban pedig érdemes lesz figyelni a Pit Lane Modelshop és az F1Világ Instagram-oldalát, tavalyhoz hasonlóan ugyanis ismét közös nyereményjátékkal jelentkezünk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!