Vettel: Nem aludtam jól a vasárnapi verseny után - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem aludtam jól a vasárnapi verseny után

HIRDETÉS
Nem aludt jól a kiábrándítóan alakult spielbergi nyitóverseny után a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki amellett, hogy tudja, nem végzett elég jó munkát, elismeri csapattársa, Charles Leclerc remek teljesítményét.

A Ferrari csapata sokat szenvedett az Osztrák Nagydíjon, Vettel pedig különösen: az időmérő nem jutott a Q3-ba, a versenyt pedig csak a 10. helyen zárta, miközben csapattársa, Leclerc jó taktikával, remek versenyzéssel – és persze némi szerencsével – a 2. helyen zárt.

Vettelt már az elmúlt években is rengeteg kritika érte, sok furcsa hibát elkövetett ugyanis, és látszólag nehezen bírja a nyomást. Helyzetét pedig csak nehezíti, hogy a Ferrari májusban bejelentette, nem hosszabbít szerződést vele.

A négyszeres bajnok a minap a Red Bull tévécsatornája, a Servus TV ’Sport und Talk aus dem Hangar-7’ című műsorának vendége volt, ahol kendőzetlen őszinteséggel vallott az elmúlt hétvégéről. Például arról, mennyire rosszul érezte magát a vasárnapi verseny után.

„Nem aludtam valami jól. Felmentem egyedül a hegyekbe, szívtam egy kis friss levegőt, hogy kiszellőztessem a fejem, főleg egy ilyen hétvége után” – mondta a német versenyző.

„Mindenki a közepes keverékű gumikon volt kint, és én is ugyanezzel próbálkoztam, de nem jött be. Rengeteg időt veszítettünk a biztonsági autós fázisig, hiányzott a sebesség. Két-három dolog nem volt ideális, az autó rosszabb volt, mint pénteken – nehéz verseny volt.”

Vettel azt mondja, ő saját maga legfőbb kritikusa, és elfogadja azt is, ha másoknak véleménye van róla.

„Meg tudok birkózni a kritikákkal, mert én is dühös voltam magamra” – mondta a Ferrari versenyzője, majd szót ejtett Nico Rosberg véleményéről is, aki Vettel megpördülése kapcsán azt találta mondani, a német rendszerint rosszul méri fel az ilyen szituációkat.

„Nico mindig szeret nagyot mondani, legyen szó bárkiről is. Az igazság az, hogy az nem is egy támadás akart lenni, csak a lehető legközelebb szerettem volna kerülni hozzá. Sainz és Leclerc harcoltak egymással – nem számítottam arra, hogy Carlos a végén rámhúz.”

„Viszont az én hibám volt. Nem akartam ütközni, ezért satuféket nyomtak, de blokkoltak a hátsó kerekek, és ennyi volt. Ha azt nézzük, hogy nincs is kézifékem, egészen jól csináltam! Persze nem ez volt a szándékom…”

Hirdetés

„Nem kérdés, hogy ilyennek nem szabadna megtörténnie. Én is nagyon dühös voltam a történtek miatt. Utólag is csak úgy tudom leírni a dolgot, ahogy az autóból láttam. De persze tudom, hogy ennek nem szabadna megtörténnie. A megpördülés nélkül jobbak lettek volna az esélyeim, volt még egy garnitúra lágy gumim, mivel szombaton nem jutottam be a Q3-ba. A végén tehát még lett volna lehetőségem, bár mint mondtam, a tempó nem volt meg. Viszont a gumielőnnyel előreléphettem volna pár helyet.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel elismerte, csapattársa, Charles Leclerc kiváló munkát végzett a vasárnapi versenyen.

„Az első lépés a beismerés: nem volt jó versenyem. És azt gondolom, én vagyok az első, aki elismeri a másik pilóta jó teljesítményét.”

„Az autónk nem annyira erős idén, mint vártuk. Meglátjuk, meddig tart majd az idény, de az világos, hogy nem állunk úgy, ahogy szeretnénk. A csapat mindent megtesz, hogy fejlesszen. Ha minden igaz, a magyarországiak egy részét már ezen a hétvégén megkapjuk. Majd meglátjuk. Az viszont biztos, hogy hosszú út áll előttünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Nem aludtam jól a vasárnapi verseny után
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!