Leclerc: Egyelőre nem a dobogó a cél - F1VILÁG.HU

Leclerc: Egyelőre nem a dobogó a cél

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője az Emilia-Romagna Nagydíj második F1-es szabadedzésén összetörte autóját, és habár sajnálja a csapatot, szerinte jobb, hogy ez pénteken és nem szombaton történt.

Leclerc elmondta, az imolai versenypályán nem sok lehetőségük van arra, hogy büntetlenül hibázzanak: ez történt vele is, amikor a második szabadedzésen összetörte a Ferrarit. 

„Nem volt egyszerű nap” – mondta Leclerc. „De rendben van a formánk, a hosszú etapokon is. Végül vétettem egy hibát, ez bosszantó, de inkább ma, mint szombaton! Egyre jobbak az érzéseim az autóban, most itt rendben van az egyensúly.”

A Ferrari versenyzője úgy érzi, fejlődtek, azonban ez még mindig nem elég ahhoz, hogy az élen harcoljanak, sőt egyelőre a dobogó sem lesz elérhető számukra. 

„Az új autó leszorítóerejét össze sem lehet hasonlítani azzal, amilyen október végén volt ugyanezen a pályán.”

„Ha azt nézzük, hogy hol állunk ahhoz képest, hogy honnan jöttünk: ha a 2020-as teljesítményünkhöz mérjük magunkat, akkor kétségtelenül előrelépést tettünk, de maradjunk reálisak. Ha a tágabb képet nézzük, akkor még nem vagyunk olyan pozícióban, hogy a dobogó legyen a cél.”

„De az autó gyors, az egyensúly rendben van, könnyű gyors köridőket teljesíteni. Hogy mi a tényleges helyzet, azt csak szombaton látjuk majd, mert még nem mindenki fedte fel a lapjait.”

Leclerc ejtett néhány szót új csapattársáról, Carlos Sainzról is, akivel eddig remekül zajlik a közös munka: „Carlos és én nagyon jól együtt dolgozunk, hogy a Ferrarit visszahozzuk oda, ahova tartozik. Carlos gyors és motivált” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Egyelőre nem a dobogó a cél
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!