A kanadai forma ellenére visszafogott az optimizmus az Aston Martinnál - F1VILÁG.HU

A kanadai forma ellenére visszafogott az optimizmus az Aston Martinnál

HIRDETÉS
Korai még arra gondolni, hogy az Aston Martin csapata megoldotta az egyensúllyal kapcsolatos problémákat, noha a brit istálló javuló formát mutatott a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon.

A félig esős, félig száraz pályán megtartott versenyen Fernando Alonso a 6., Lance Stroll pedig a 7. helyen ért célba, mindketten erős versenyt futottak. A kettős pontszerzés remek eredmény a csapat számára, hiszen az Aston Martin a szezon első harmadában egyre inkább lemaradt az élmezőny csapataitól, miközben a Visa CashApp RB nagy ütemben zárkózott fel hozzájuk.

A Forma-1 mezőnye a következő hetekben olyan tradicionális európai helyszínekre látogat majd, mint Barcelona, Spielberg, vagy éppen Silverstone, az Aston Martinnal pedig egyelőre óvatosan fogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy megoldódtak-e eddigi problémáik.

„Korai volna kijelenteni, hogy megértettünk mindent” — figyelmeztetett Mike Krack, az istálló csapatfőnöke. „Azt gondolom, rengeteg még a tennivalónk. De nyilvánvaló, hogy ez a hétvége egy lépés volt a helyes irányba.”

„A folytatásban jönnek eltérő és nehéz pályán, szóval le kell ülnünk és látnunk kell, hogy mi a lehető legjobb csomag a következő versenyekre, mert azok is nagyon intenzívek lesznek.”

A csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso arról beszélt, a Spanyol Nagydíjra tervezett újítások remélhetőleg tovább erősítik majd a csapatot, noha attól tart, a katalán pálya alapvetően nem fekszik majd annyira az Aston Martinnal.

„Papíron jobbak vagyunk Montrealban, mint Barcelonában — úgy gondoljuk, ez a pálya jobban fekszik nekünk, de majd meglátjuk, hogy ér-e bennünket kellemes meglepetés” — nyilatkozta. „Tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik azon, hogy legyenek új elemek Barcelonában, szóval nagyon érdekes hétvége lesz.”

„Meglátjuk, hogy tudunk-e pontokat gyűjteni ismét mindkét autóval — nyilvánvalóan erre törekszünk momentán. Az elmúlt néhány hónap nagyon produktív volt számunkra az autó megértése szempontjából, úgyhogy magabiztos vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!