Sainz szerint Binotto nem mondott igazat Hamiltonnal kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Sainz szerint Binotto nem mondott igazat Hamiltonnal kapcsolatban

HIRDETÉS
Meglepte Carlos Sainzot az a nyilatkozat, melyet egykori főnöke, Mattia Binotto tett nemrégiben Lewis Hamiltonnal kapcsolatban.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a 2019 és 2022 között a Ferrari F1-es főnökeként tevékenykedő Binotto a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában arról beszélt, bár Hamilton döntésével egyetért, ő nem szerződtette volna le a Ferrari helyében a hétszeres világbajnokot.

Erre reagálva az olasz csapat jelenlegi pilótája, a Hamilton érkezése miatt év végén távozni kényszerülő Carlos Sainz egy kicsit felhúzta a szemöldökét, majd utalta arra, tudomása szerint azért ez nem teljesen van így.

„Binotto azt mondja, hogy nem szerződtette volna le Lewist?” — kérdezett vissza a spanyol versenyző, majd hagyott magának némi időt, hogy összegyűjtse a gondolatait, és folytatta: „Ebbe most nem megyek bele. Megtartom a véleményemet magamnak, és egy napon, egy vacsora közben majd elárulom, hogy mit is gondolok erről.”

Sainz egyébként beszélt arról is, szerinte Charles Leclerc és Lewis Hamilton sikeres párost alkotnak majd a következő évtől a Ferrarinál.

„Ő és Leclerc két nagyszerű versenyző, meggyőződésem, hogy jól boldogulnak majd.”

A rutinos spanyol pilóta 2025-től a Williamsnél versenyez majd, elmondása szerint nagyon motiváltan várja, hogy csatlakozzon a brit csapathoz.

„Fejben egyre jobban motiválja a Williams-projekt, minden egyes nap változásért könyörög a testem, viszont szeretnék még egy versenyt nyerni, mielőtt búcsút mondok a Ferrarinak” – mondta. „Mindenáron jól kell befejeznünk ezt az év végéig, dobogós helyezésekkel vagy egy győzelemmel.”

„Most a fejemben a Ferrari van, és aztán ugyanazt, vagy még többet szeretnék elérni az új csapatommal. A hátralévő nagydíjak közül Mexikó és Las Vegas azok, ahol a legjobb esélyem van egy újabb futamot nyerni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!