Leclerc: A végsőkig küzdeni fogunk a bajnoki címért! - F1VILÁG.HU

Leclerc: A végsőkig küzdeni fogunk a bajnoki címért!

HIRDETÉS
Bár 86 pontos lemaradásban van a vb-éllovas Max Verstappennel szemben az egyéni összetettben, Charles Leclerc azt mondja, a végsőkig harcolni fog az idei bajnoki címért.

A Ferrari javuló formát mutatott az elmúlt időszakban, ennek köszönhetően pedig a konstruktőri bajnokságban is lőtávolon belülre került a McLarenhez, illetve a Red Bullhoz képest. A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén az Egyesült Államokban vendégeskedik, és miközben a Ferrari még gőzerővel a 2024-es szezonra fókuszál, természetesen már javában dolgozik jövő évi versenyautóján is.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre reagálva Leclerc Austinban kifejtette: „Azt gondolom, a két dolog keverékéről van szó. Természetesen teljes mértékben a 2024-es autóra fókuszálunk, ugyanakkor viszont arra is gondolni kell versenyzőként, hogy minden, amit felteszünk az autóra most, azt nyilván már 2025-re készülve tesszük.”

„Minden, amit eddig tanultunk, és minden alkatrész, ami a szezon vége előtt érkezik majd — ha lesz ilyen —, abba az irányba tart, amit helyesnek vélünk. Szóval teljes mértékben a 2024-es szezonra fókuszálunk, viszont bármi is kerül fel az autóra, az természetesen közép- és hosszú távra is szól.”

Az idei világbajnoki évadból hat versenyhétvége van még hátra, ráadásul ezek közül hármat a sprintfutamos formátum szerint tartanak meg. Bár Leclerc hátránya továbbra is tetemesnek mondható, a monacói versenyző küzdeni fog, amíg matematikai esélyei van a címre.

„Küzdeni fogok érte a végsőkig. Bármilyen pozícióról is van szó, versenyzőként mindig a maximumot kell nyújtanod — akár az 5. helyért harcol az ember, akár az 1. pozícióért. Még akkor is, ha az 5., 4., 3. vagy 2. hely kevésbé izgalmas. Az 1. helyet akarom, ez a mentalitásunk a szezon hátralévő részére, megpróbálunk annyi versenyt megnyerni, amennyit csak lehet, és aztán majd meglátjuk, hol végzünk a bajnokságban.”

A konstruktőri cím kapcsán a monacói hozzátette: „Ez sokkal reálisabb, mint az egyéni cím. Az egyéni trófeához sok szerencsére lenne szükségünk. A konstruktőri bajnokságban a McLaren az elmúlt időszakban eléggé elhúzott, de soha ne mondd, hogy soha: a végsőkig nyomni fogjuk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: A végsőkig küzdeni fogunk a bajnoki címért!
Verstappen a Red Bullt kritizálja: Ricciardo szebb búcsút érdemelt volna
Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!