Bottas: Lassan határidőt kell szabjak az Audinak! - F1VILÁG.HU

Bottas: Lassan határidőt kell szabjak az Audinak!

HIRDETÉS
Valtteri Bottas elismerte, hogy szükség lehet egy „kemény határidő” kitűzésére annak érdekében, hogy Forma-1-es jövője az Audival biztosítva legyen. A finn pilóta azon versenyzők közé tartozik, akik szóba jöhetnek a Stake F1 csapatának jövő évi felállása kapcsán, miközben az istállóval kapcsolatos döntéseket már az Audi hozza meg.

240 Forma-1-es versenyrajttal a háta mögött Bottas kijelentette, hogy szerinte ő a legjobb választás a csapat számára, bár elismerte, hogy van esély arra, hogy jövőre nem lesz ott a száguldó cirkusz mezőnyében.

„A helyzetem most az, hogy csak egy hely elérhető, így természetesen van kockázat” – mondta Bottas Austinban. „Imádom a Forma–1-et, és versenyezni akarok. Szóval természetesen furcsa helyzet ez, de itt tartunk most. Rengeteg időm volt gondolkodni különböző dolgokon. Mindig pozitív vagyok. Mindig pozitív maradok, mert tényleg úgy érzem, hogy ott kellene lennem abban az ülésben.”

„Úgy érzem, hogy én lennék a legjobb választás a csapat érdekei szempontjából. Ezért is maradok pozitív.”

Az Audinak Bottason kívül más lehetőségei is vannak, többek között az aktuális Forma–2-es bajnokság éllovasa, Gabriel Bortoleto, illetve a Williams jelenlegi versenyzője, Franco Colapinto is szóba jöhet. De rajtuk kívül Mick Schumacher is rajta van a német gyártó listáján, ahogy azt Mattia Binotto, az F1-es projekt vezetője is megerősítette. A hinwili székhelyű csapat az egyetlen, amely még nem erősítette meg a jövő évi pilótafelállását.

Bottas elismerte, hogy a csapatnak nem kell elsietnie a döntést, de ha a döntéshozatal elhúzódik, kénytelen lesz saját határidőt kitűzni.

„Nyilvánvalóan vannak opcióik, de végső soron ez a tapasztalat és a fiatalság közötti döntés” – mondta. „Nekik van idejük bőven. Hacsak nem én leszek az, aki egy ponton kemény határidőt szab.”

Amikor arról kérdezték, hogy közölték-e vele, mikor várható a döntés, Bottas így válaszolt: „Nos, egy hónappal ezelőtt az volt a válasz, hogy ‘amint lehetséges’.”

„Természetesen az én oldalamról is lesz egy határidő, mert ha arra kerül a sor, hogy a Forma-1-en kívül is gondolkodom, akkor lassan itt a karácsony. Amikor pedig elérkezik a karácsony, már nem sok lehetőség lesz bárhol. Szóval remélem, hamarosan döntés születik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Lassan határidőt kell szabjak az Audinak!
Mutatjuk az F1-es csapatok austini fejlesztéseit!
Ekkor lesz ma az F1-es sprintidőmérő Austinban
Hamilton megvédi a Red Bull titkos megoldását: „Az innováció a Forma-1 lényege”

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!