A Ferrari gyengélkedett a lágy gumikon, Leclerc mégis optimista a sprintfutam előtt! - F1VILÁG.HU

A Ferrari gyengélkedett a lágy gumikon, Leclerc mégis optimista a sprintfutam előtt!

HIRDETÉS
A lágy gumikkal nem tudott ütőképes lenni a Ferrari Forma-1-es csapata az Amerikai Nagydíj pénteki sprintidőmérőjén, Charles Leclerc ezzel együtt reméli, harcba tudnak szállni a győzelemért a mai futamon.

A monacói versenyző Max Verstappen és George Russell mögött végzett harmadikként pénteken, bő 2 tizedmásodperccel lemaradva a holland világbajnoktól. Bár nem örül annyira az eredménynek, azért természetesen bízik abban, hogy a mai sprintfutamon harcba tud majd szállni az előle rajtolókkal.

„Nem ideális az eredmény, de a 3. hely nem túl rossz kiindulópont a sprintversenyre, és mindent megteszünk, hogy előrébb lépjünk szombaton” — fogalmazott az ifjú versenyző.

„A tempónk jónak tűnt a közepes gumikon, de a lágyakon nem volt elég ahhoz, hogy harcba szálljunk az 1. helyért. A kör egy kicsit rendezetlen volt, és összességében nem volt nagyszerű érzésre sem, ami előfordul, különösen akkor, ha kevés gyakorlási idő áll rendelkezésre.”

Leclerc azt mondja, bízik abban, hogy sikerül megérteniük, a lágy gumikkal miért nem tudták elérni a kívánt fejlődést, és a vasárnapi verseny időmérőjén már erősebbek lesznek.

„A lágy gumikkal a Mercedes valamiért tényleg előre tudott lépni. A közepes keverékkel mi is jónak tűntünk, de a lágyakkal valamiért nem volt meg a tempó. A köröm egy kicsit kusza volt, de nem arról van szó, hogy bármi furcsát csináltam volna, egyszerűen nem volt olyan jó érzésre. Szombaton még lesz egy időmérőnk, hogy összekapjuk magunkat. Igyekszünk majd nyerni néhány pozíciót.”

Arra a kérdésre, hogy a sprintfutamon képes lesz-e harcba szállni a győzelemért, Leclerc hozzátette: „Max is nagyon erősnek tűnik most. Nem igazán tudjuk, ki lesz gyors a versenytempót tekintve, úgyhogy most még sok a kérdőjel, így nem is tudok válaszolni erre a kérdésre. De remélem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a sprintfutamot, ez jó előjel lenne vasárnapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari gyengélkedett a lágy gumikon, Leclerc mégis optimista a sprintfutam előtt!
Hamilton peches volt a sárga zászlóval, de a Mercedes fejlesztései ígéretesek!
Russell: „Végre újra az élmezőnyben harcolhatunk!” – A Mercedes nagyot lépett előre
Norris: A sprintidőmérős köröm sokkoló volt!
A korábbi viták után Austinra is módosított hátsó szárnyán a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!