Russell csalódott a balesete miatt, Hamilton ajánlatát elutasította - F1VILÁG.HU

Russell csalódott a balesete miatt, Hamilton ajánlatát elutasította

HIRDETÉS
George Russell rendkívül unja, hogy a Mercedes egyik nap pole-pozícióért harcol, a másikon pedig öt-hat tizedmásodperc a hátránya. Csapattársa alkatrészeit nem fogadta el.

Ahogy azt az idei évben megszokhattuk, egyetlen nap alatt óriásit fordult a világ a Mercedes Forma-1-es csapatával. A nyolcszoros konstruktőri világbajnok alakulat a péntek sprintkvalifikáción még George Russell-lel és Lewis Hamiltonnal is a pole-pozícióért harcolt, a szombati időmérő edzésen azonban Hamilton már a Q1-ben kiesett, Russell pedig a Q3 utolsó másodperceiben túlvállalta magát, és összetörte az autóját.

Mivel Russell így is a hatodik pozícióból indulhat, a bokszutcai rajtra készül Hamilton felajánlotta neki a saját új fejlesztésű alkatrészeit, de Russell ezt elutasította.

„Az alkatrészek miatt van probléma. Régebbieket kell visszatennünk. Lewis volt olyan kedves, hogy felajánlotta a sajátjait, de nem fogunk cserélni. Nem tudom, mi fog történni, és jelenleg ez a legnagyobb aggodalmunk” – magyarázta a fiatal brit, akit egyébként rendkívül frusztrál a Mercedes folyamatosan ingadozó teljesítménye. A balesete előtt úgy érezte, péntekhez többet kell vállalnia a jó eredmény érdekében, ami végül a balesetéhez vezetett.

„Az egész szezonban ugyanez a sztori, folyton ilyen helyzetben találjuk magunkat. Legyen szó régi vagy új fejlesztésekről, egyszer ott vagyunk az élen, máskor meg fél másodperc a hátrányunk. Amikor az autó ideális tartományban van, akkor mindketten pole-pozíciókért és futamgyőzelmekért harcolunk, a mostani időmérő edzésen viszont majdnem mindketten kiestünk a Q1-ben. Az utolsó körömet nagyon megnyomtam, olyan teljesítményt próbáltam kihozni az autóból, ami nem volt benne, és ráfáztam. Csalódott vagyok magamban, mert mindenki sokat dolgozott ezeken a fejlesztéseken, amelyek most a kukában végezték.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell csalódott a balesete miatt, Hamilton ajánlatát elutasította
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!