Leclerc magányos győzelme Austinban: A Ferrari újra csúcsformában! - F1VILÁG.HU

Leclerc magányos győzelme Austinban: A Ferrari újra csúcsformában!

HIRDETÉS
Charles Leclerc nagyszerű versenyzéssel szerezte meg a győzelmet a Ferrari számára Texasban. A monacói pilóta már a rajttól kezdve dominált, miután az első kanyarban ügyesen kihasználta Max Verstappen és Lando Norris kemény csatáját. Leclerc szerint a hétvége során mutatott tempó és az autó teljesítménye pozitív jövőt vetít előre a Ferrari számára.

A győzelem után Leclerc magabiztosan nyilatkozott a csapat esélyeiről a konstruktőri bajnokságban, ahol továbbra is küzdenek a Red Bull és a McLaren ellen. A monacói versenyző kifejtette, egész hétvégén remek tempót tudott kihozni a Ferrariból, a rajtnál pedig igyekezett ügyesen helyezkedni.

„Nagyon jó érzés, ahogyan minden győzelem különleges a maga módján” — mondta a leintés után a monacói versenyző. „Már a rajttól kezdve jól éreztem magam az autóban. Eléggé magabiztos voltam már szombaton is, mert bár sok küzdelem volt, az autó nagyszerűen ment, és tudtuk, hogy jó versenytempónk van.”

„Az időmérővel kapcsolatban kicsit szkeptikusabbak voltunk, de a 4. hely rendben volt. Jó volt. Úgy értem, közel voltunk a pole-hoz. És amikor az első kanyar után az élre kerültem, tudtam, hogy innentől csak az a cél, hogy kihasználjam az autó tempóját, amit tegnap is éreztünk, és hogy vigyázzak a gumikra. Az autó remek volt. Ettől a pillanattól kezdve kicsit magányos versenyem volt, de ez egy jófajta magány. Remélem, a jövőben is meg tudjuk ezt ismételni.”

Leclerc elárulta, számított arra, hogy Lando Norris és Max Verstappen keményen egymásnak feszülnek majd a rajtnál, így arra fókuszált, hogy ki tudja használni az esetlegesen kínálkozó lehetőséget.

„Tudtam, hogy Max és Lando nagyon agresszívan fognak harcolni egymással. Végül is ők a bajnoki címért küzdenek. Jó rajtot vettem, láttam, hogy Max és Lando is belülre tartanak, és arra gondoltam: ‘én inkább csak előkészítem a kanyarkijáratot’, ami nyilván egy nyerő húzás volt. Ettől a pillanattól kezdve pedig már csak a saját versenyemre tudtam koncentrálni.”

A Ferrari egész hétvégén remek tempót mutatott, Leclerc pedig abban bízik, a soron következő versenyhétvégéken is ütőképesek lesznek majd.

„Bárcsak pontosan meg tudnám mondani, de ez mindig nehéz, mert nagyon kicsi különbségek döntenek, amelyek nagy hatással lehetnek az eredményre” — magyarázta. Szóval nehéz megjósolni, hogy hol leszünk a következő versenyeken. Azonban már két-három verseny óta mondjuk, hogy Monzában, Bakuban, Szingapúrban hoztunk néhány fejlesztést, és mindig vártuk Austint, mert ez lesz az igazi tesztje ezeknek a fejlesztéseknek. És úgy tűnik, minden jól működik. Ez pozitív a jövőre nézve. Ez nem jelenti azt, hogy minden vasárnap olyan lesz, mint ma, de azt mutatja, hogy jó irányba haladunk, és ez csak pozitív lehet. Remélem, gyakrabban tudunk hasonló eredményeket elérni.”

Amikor arról faggatták, a Ferrari autója miben fejlődött sokat az elmúlt időszakban, a monacói tehetség így válaszolt: „Van néhány dolog. Azt hiszem, úgy öt-hat versennyel ezelőtt még kicsit küszködtünk az autó pattogásával, de ez már nem tűnik problémának. Szóval ez biztosan jó irányba haladt.”

A vasárnapi kettős győzelemnek hála a Ferrari mindössze 8 ponttal van lemaradva a Red Bulltól a konstruktőri versenyben, a listavezető McLarennel szemben pedig 48 pont a hátránya. Leclerc azt mondja, a végsőkig küzdeni fognak a konstruktőri trófeáért.

Hirdetés

„A konstruktőri címet kell kitűznünk célként. Ez egy optimista cél, de ezért vagyunk itt. A szezon végén majd meglátjuk, hol állunk a számokkal. Addig is azt gondolom, a legjobb, amit tehetünk, hogy magunkra koncentrálunk, a saját teljesítményünkre, ahogy ezen a hétvégén is tettük. Ez egy igazán jó hétvége volt a csapatnak — a konstruktőri cím szempontjából is. Megpróbáljuk ezt a teljesítményt minél gyakrabban megismételni, és remélhetőleg az év végén, amikor a számokat nézzük, mi leszünk a konstruktőri bajnokok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc magányos győzelme Austinban: A Ferrari újra csúcsformában!
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!